Suomen moottoripyörämuseo 24.9.2019

Syyskuun Kuukauden toivottu sujui rattoisasti Suomen moottoripyörämuseossa Niemen satama-alueella. Museoon sisään astuessamme nenään tulvahti vasta paistetun pullan tuoksu, ja kahvitellessamme puheenjohtaja toivotti ensin kaikki tervetulleiksi, ja sen jälkeen oli museon perustajan Riku Routon vuoro. Hän aloitti kertomalla olleensa jo pienenä poikana innostunut lujaa kulkevista menopeleistä eikä into ole koskaan sammunut.

Saimme kuulla monen monituista mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa tarinaa kuten sen, miten Rikuo -merkkinen japanilainen moottoripyörä löytyi Venäjältä ränsistyneestä vajasta tai miten Havannan sivukujalta löytyi baari, jonka kanta-asiakas, vannoutunut moottoripyöräfani Ernesto Che Guevara päätyi Routojen pöytään. Lopuksi tutustuimme museon esineistöön Riku Routon opastuksella ja hänen vastatessa moniin kysymyksiimme.

Moottoripyörämuseossa vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa, ja museon kummi on italialainen ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini. Lopuksi saimme kurkistaa museon rakenteilla olevaan art deco -tyyliseen lisäosaan, joka nimetään ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisen, lajin ensimmäisen suomalaisen maailmanmestarin mukaan.

Kiitokset Riku Routolle ja kaikille mukana olleille yhdistyksen jäsenille!

PS Kuukauden toivottuun osallistui 23 Kartanon ystävää.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS