Sastamalan jouluretki 8.12.2019


Hieno päätös Kartanon ystävien matkailusta Matka-Maisan johdolla!  Jouluretki Sastamalaan 8.12.2019 oli hieno kokonaisuus. 

Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa oppaamme Maiju Vuorenoja kertoi meille paanukaton korjauksesta, kirkon tuhopoltosta heti katon valmistuttua ja pyhätön uudelleen rakentamisesta sekä taidemaalareiden Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen upeista maalauksista. 

Vehmaan tilalla aivan Rautaveden tuntumassa nykyinen omistaja Mari Huovila esitteli paikan historian. Siellä söimme tilan pitopalvelun jouluaterian, joka oli maukasta suomalaista lähiruokaa.

Retkieemme kuului tietenkin myös museokäynti. Vierailimme Sastamalassa  Pukstaavissa, Suomalaisen kirjan museossa. Ystävällisenä hymyilevänä oppaanamme toimi Anniina Knuuttila.

Iltapäiväkahvit joimme Jaamalan tilalla, jota meille esittelivät sen omistajat Kirsti ja Antti Jokela.  Kirsti Jaamala yllätti vieraansa lausumalla Kaarlo Sarkian runot, Velka elämälle ja Lapsuuden joulu.


 


Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS