Hopearannekoru hevosen jouhista Nanna Salmi

Follow your heart -riipus Chao-Hsien Kuo ja Eero Hintsanen

IKIkorun Valkoinen Jäävuori -kaulakoru

Gardens-rintakoru Helena Lehtinen

Kartano-riipus nahkahihnalla Wiebke Pandikow

Grafiikanlehti Lahden yhteiskoulu Ilkka Koskela, 1980

Grafiikanlehti Lahden kartanosta Tapani Lemminkäinen, 1957

Pastelli Kartanon puisto Timo Jakola, 2014

Laine-tarjoilualusta Muoto2

Private Case tuotteita

After-keinutuoli Pedro

Julia-ruokapöytä Asko

Piha/puutarhasuunnittelu Nanna Salmi

Swing-keinutuoli HTCollection

Kirja Louis Sparren huonekaluista

Iskun sänky

Designhuutokaupan esineet näytillä huutokauppateltassa.

Designhuutokaupassa oli huudettavissa tauluja, huonekaluja, koruja, kirjoja.

Huutokauppameklarina Joni Heinonen avustajanaan Pete Tähtinen.


Osana museon Suvi alkaa Kartanosta-tapahtumaa Kartanon ystävät järjesti Designhuutokaupan 21.5. alkaen klo 13.30 Kartanon puistossa. Sää suosi tilaisuutta. 


Jälkiviisaana voi todeta että huutokaupan aloittaminen olisi voinut tapahtua vähän aikaisemmin, jolloin ihmisiä oli enemmän paikalla.  Vain hetkeä aikaisemmin alkoi  tutkija Riitta Niskasen suosittu opastuskierros, joka vei mukanaan osan yleisöstä.  

 

Huutokauppa kiinnosti kuitenkin paikalle jääneitä muutamaa kymmentä ihmistä, ja olihan se hieno tapahtumapäivän ohjelmanumero. 


Kaikki lahjoituksina saadut tuotteet yhtä kaunista mutta vaativaa rintakorua lukuunottamatta huudettiin. Huudot nousivat neljän esineen kohdalla yli asetetun lähtöhinnan. Odotimme hintojen nousevan vähän korkeammalle, mutta silti on syytä olla tyytyväinen huutokauppaan ja sen antiin. Kiitos lahjoitusten ja huutokaupn saimme lunastettua Fellman-kalusteet,ja rahaa jäi vielä ylikin kahvilaan sopivien käytettyjen wieniläistuolien hankkimiseen.

 

Kiitokset "huutokauppakeisarille"! Huutokaupan meklarina toimi ansiokkaasti tunnettu lahtelainen toimittaja Joni Heinonen, joka kiirehti paikalle suoraan näytelmän Kapteeni ja rullatehtaan Aino-näytelmän harjoituksista.

 

Työ Designhuutokaupan toteuttamiseksi alkoi jo syys-lokakuussa 2015. Idea siihen saatiin elokuussa Rautalammin vuotuisessa museonystävätapaamisessa. Maisa Lappi ja Pete Tähtinen hoitivat valtavaa vaivaa nähden koko ruljanssin "avaimet käteen-periaatteella". Oli lahjoitusten hankkimista, tavaroiden paikalle kuljetusta, luetteloimista, hinnoista sopimista, yhteydenpitoa, esine-esittelytekstien ja lehdistötiedotteen laatimista ym. Ilman Maisan ja Peten uhrautuvaa panosta mitään huutokauppaa ei olisi ollut. Lämpimät kiitokset kuuluvat heille.


Katso albumin kuvat lahjoituksista ja huutokaupasta. Lämmin kiitos lahjoittajille!Päijäthämäläistä huonekalutuotantoa

HT-Collection /Hollola   Swing-keinutuoli (suunnittelija Markku Karjalainen) on tyylikäs puurunkoinen keinuva lepotuoli, jossa on kokonaan irrotettava verhoilu. 


Pedro Oy/ Nastola   Matalaselkänojainen After-keinutuoli (suunnittelija Tapio Anttila) on vaaleaa, laadukasta kalanruotokangasta. 


Isku Oy/ Lahti  K orkeatasoinen Air-joustinsänky 90 x 210, sopii siis vaikka koripalloilijalle! Sängyssä on 10 cm vahva viscoelastinen sijauspatja.


Askon pyöreä Julia-ruokapöytä (käytetty) + kolme pöytäliinaa: joulu-, kesä- ja juhlaliina. Eli siis yksi vintagetuotekin päivän pääteeman mukaan!   Pöydän kannen halkaisija 70 cm ja korkeus 71 cm. Lähtöhinta 50€.

Lahtelaisia designkoruja

Korutaiteilija Helena Lehtinen Rintakoru sarjasta "Gardens" - ("Puutarhoja") vuodelta 2014.  Materiaalit: Hopea, lasihelmet, messinki, rekonstruoitu kivi. Ollut lasitaiteilija Anu Penttisellä viime vuonna lainassa Linnan juhlissa.  Teos on uniikki. 

Taiteilijapariskunta Chao-Hsien Kuo ja Eero Hintsanen  Vuoden 2016 “Follow Your Heart”- malliston koru, Onni- riipus, on ollut pariskunnan yrityksen alkuvuoden myydyin tuote. Koru muodostuu neljästä sydämestä. Inspiraation on antanut neliapila, jonka löytämisen sanotaan tuovan onnea..

Taiteilija Nanna Salmi  Hevosen jouhista ja hopeasta valmistettu rannekoru, koruosana hevosenkengät. Oikea hevostytön unelmalahja! Rannekorun pituus on 18,5 cm.

Ikikoru, Jäävuori-riipus. Se on valmistettu koivusta, Muoto2:n huone-kalutehtaan hukkamateriaalista. Jokainen koru on tehty käsin alusta loppuun. Korun metalliketju on nikkelivapaa ja 76 cm pitkä.

Korumuotoilija Wiebke Pandikowin Kartano-riipus. Materiaali hopea ja kivi vaaleanpunainen rodoniitti, nahkahihna.

Lahti-nostalgiaa tauluissa

Kuvataiteilija Timo Jakola  Pastellityö aiheena Kartanon puisto, vuodelta 2014, koko 15 x 23,5.

KuvataiteilijaTapani Lemminkäinen  Yksityiskohta Kartanosta on grafiikan vedos 7/12 vuodelta 1957, koko 37 x 55. 

Kuvataiteilija Ilkka Koskela  Lahden yhteiskoulu. Työ on tehty kohopainona linoleumille vuonna 1980. Vedos II 15/40, koko 40 x 50. 

Muuta mielenkiintoista

Taiteilija Nanna Salmi  tarjoaa kaksi käyntiä yhdessä puutarhassa auttamassa istutusalueitten ja kasvivalintojen suhteen. Nanna Salmi tulee käymään, katsomaan yhdessä tarpeet ja toiveet. Seuraavalla käyntikerralla hän esittää ehdotuksensa. Lähtöhinta 

Muoto2 /Lahti Kirsi Pasanen ja Mikko Kentta  2015 Habitaressa sisustustoimittajien TOP-10:n listalle päässyt haapapuusta valmistettu Laine-tarjoilualusta, M-kokoinen, musta. Sopii vaikka kuivakakkujen, hedelmien tai sushin tarjoiluun. Siis pientä luksusta arkeen! 

Private Case/ Ari Korolainen  Neljä erikokoista muistilehtiötä, passikotelo & matkalaukkulappu ja nimikorttikotelo. Private Casen tuotteet valmistetaan pääasiassa uusiomateriaaleista. Tuotteiden suunnittelu ja valmistus tapahtuu Suomessa. 

Kirja "Louis Sparre huonekalutaidetta - möbelkonst" Porvoon museoyhdistyksen julkaisu nro 9, 2013. 


 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Pirkko Aro | Vastaa 11.05.2016 10.05

Kannattaa tulla huutamaan! Kauniita esineitä, koruja ja huonekaluja

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.09 | 02:28

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a

...
27.07 | 08:48

Kiva nähdä!
http://www.raha247.fi/

...
12.06 | 14:37

Tarvitsetko lainan? Jos kyllä, ota yhteyttä sähköpostilla; vdaniels0007@gmail.com

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS