Puheenjohtajalta 2020

Uusi vuosi - uutta suunnitteilla

Vuoden 2012 ensimmäinen kuukausi on takana ja helmikuu aluillaan. Lahden kartanon ystävät ry on jo ehtinyt pitää hallituksen kokouksen ja useita kahvilatyöryhmän tapaamisia Jugend-näyttelyyn valmistuvalla Historiallisella museolla.

 

Museolla avattava kahvila on innostava asia meille museon ystäville. Haluamme omalta osaltamme vaalia kahvilan Kafé Kartanon jugend-ilmettä. Kahvilan ympäristö on mitä innostavin kauniine vihreäkuvioisine tapetteineen ja ruskeine kattoineen ihastuttavan kaakeliuunin luodessa kodikkuutta ja lämpöä kahvilatilaan, joka on nk. Fellman-huoneessa sisääntulosta oikealle. Lähestyvä näyttely on saanut meidät ystävätkin hakemaan tietoa jugendista ja art noveausta ja se tieto mielessämme varustamme kahvilaamme. 

 

Yhteistyömme museon väen kanssa on mitä parhainta. Yhtäkkiä huomaamme olevamme mukana kiehtovassa maailmassa, joka koostuu pala palalta ammatilaisten rakentaessa näyttelyä. Me ystävät uskomme että näyttely tulee olemaan menestys, herättäähän uteliaisuutta kauniin kartanorakennuksen uusi hankien keskellä kauniina kajastava ulkokuoren väri houkuttaen maaliskuusta lähtien poikkeamaan sisään. Talvisena tiistaina taivaanrannan hohtaessa aivan saman hennonpunaisena kuin museon rakennus, muuan ohikulkija, vanhempi herra ohittaessaan meidät kahvilan suunnittelijat museon ulko-ovella totesi että  " nyt on museolla hyvä väri, taivaskin sen todistaa."

 

Kartanon ystävät huomioivat ystävänpäivän helmikuussa aivan erityisellä tavalla, jota en tässä vielä halua paljastaa. Kyse on kuitenkin Vuoden ystävästä. Me Lahden kartanon ystävät olemme luomassa muutamaa perinnettä joiden toivomme tulevaisuudessa juurtuvan ja toistuvan Lahden kartanon ystävien vuotuisessa ohjelmassa. Samalla uskomme niiden kautta luovamme omalta osaltamme lahtelaista ja päijäthämäläistä perintöä.

 

On kannatettava ajatus se että museo pitää ovensa maanataisin suljettuina yleismaailmalliseen tapaan. Viimeksi törmäsin tähän käytäntöön käydessäni tuttavani kanssa kääntymässä Säreistöniemen parkkipaikalla Kittilän lähellä kesäisenä maanantaina. Säreistö oli suljettuna yleisöltä maanantaina, olisihan se pitänyt muistaa.  Toinen hieno Lahden historiallisen museon kokeilu on perjantain klo 14 - 17  ilmainen sisäänpääsy. Jugend-näyttelyyn tutustuminen ei ole siis rahasta kiinni. Toivottavasti nuoret ja seniorikansalaiset huomaavat asian.

Jo helmikuun aikana me ystävät vierailemme tutustumassa museon kokoelmiin ja konservointiin Sopenkorvessa kokoelmayksikön päällikön Sari Kainulaisen opastuksella. Taatusti mielenkiintoista.

Puheenjohtajana olen iloinen siitä että olemme lyhyessä ajassa saaneet  innostuneen hallituksen jonka jäsenet ovat käärineet hihansa ja paneutuneet omien vastuualueidensa ideointiin: kahvilatoiminta, tapahtumat, tiedotus ja PR, Vuoden ystävä ja Vuoden nuori päijäthämäläinen historianharrastaja ym. Hyvä vuosi tästä tulee, sanokaa minun sanoneen.

Annetaan pakkasten paukkua ja valon lisääntyä. Kohta on kevät. 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS