Puheenjohtajalta 2020

Kaunis Kartano ansaitsisi siistimmän puiston
Lahden tilakeskus ostaa ostopalveluna Historiallisen museota ympäröivän alueen siivoamisen. Puisto olisi viihtyisä paikka istua ja ihastella kaunista museorakennusta ja kuunnella vaikka satakielen laulua. Kesän alussa näet satakieli luritteli drillejään Kartanon puistossa niin kuin Aino-puistoa mieluusti kutsun. Mutta lasinsirut, ehkäisyvälineet, kaljapullojen ja oluttölkkien korkit eivät sovi siihen ympäristöön. Puistonpenkkien ja roskakorien graffitit kestän kaupunkimiljöön ilmentymänä nippa nappa vaikka ne eivät täysin rimmaa vaaleanpunaisen 1800-luvun lopun rakennuksen kauniiseen ulkoasuun.Siisteys synnyttää siisteyttä. ISS:llä joka itse siivouksen suorittaa on puhaltimet ja pesimet mutta ei niitä näy puistossa juuri koskaan. Elokuisena iltana 22.8. itse viimeisteltyämme puiston siivoamisen ostopalvelun jäljiltä - viisi säkkiä em. roskaa - puisto hehkui viihtyisänä auringonpaisteessa. Kartano joutui kuitenkin ottamaan Elokuisen illan n 120 henkilöä sateensuojaan, kun puolivälissä illanviettoa kaatosade pääsi yllättämään. Kansallispukuesityskin pidettiin Kafé Kartanossa ja aulassa. Vuorelma Oy:n johtaja Kristiina Vuorelma-Aho esitteli karjalaispukujen detaljeja kiinnostuneille vieraille ja suunnittelija Marianne Valola jatkoi ohjelmaa esitellen perinteisten kansallispukujen kankaiden kuvioiden käyttöä omana aikanamme kansanpuvuissa, hameissa, lasten kastemekoissa ja pikkupoikien liiveissä. Sade osoitti Kartanon ystävien luovuutta ja toimintavalmiutta yllätysten muuttaessa käsikirjoitusta. Kiitos yleisön ja kiitos museon henkilökunnan omaa panióstamme unohtamatta voimme olla tyytyväisiä Elokuiseen iltaamme. Saimme muutamia uusia ystäviä yhdistykseemme. Tervetuloa!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS