Puheenjohtajalta 2020

Lisää kahvia! Kahvi on loppu!

 

 

Museon ystävänä olo ei olekaan ihmettelyä, hiirenhiljaista museoiden näyttelyissä käyskentelyä. Ainakaan kun Lahden historiallinen museo on kyseessä.

 

Juuri kun Kartanon ystävien Elokuinen ilta oli saatu onnistuneesti pidettyä sateen vähän lisätessä vauhtia järjestäjien askeliin Kartanon ystävät kutsuttiin palaveriin museon väen kanssa. Jaha, että Viipurilaismarkkinat 1930-luvun hengessä ovat suunnitteilla Taidelauantaiksi. Kun siitä kuulin ja minuun otti yhteyttä Lahden oopperan sihteeri koskien Konservatorion Taidelauantain suunnitelmia, hänkin tuli mukaan kyseiseen palaveriin. Niinpä syntyi oitis Kulttuurisilta Kartanosta Konservatorioon. Emme me Kartanon ystävät sitä museon tiimin intoa kuunnellessamme voineet muuta kuin nyökytellä. Kyllä, täytyyhän markkinaväen markkinakahvit saada. Siinä me museon ystävät olemme mieluusti mukana. 

Taidelauantai lähestyi. Museolaiset kehittivät omalla tahollaan Viipurin markkinoita ja tuossa tuokiossa oli markkinoiden raamit kasassa, 30 markkinakojua varattu, ohjelma oli laadittu – ja mikä ohjelma! Ja miten upea juliste! Samalla aloimme me Kartanon ystävät keskenämme ihmetellä paljonkohan niitä markkinavieraita kahville tulisi. Ensin otaksuma oli että josko olisi sata. Siis tilataanpa sata rinkelipullaa. Sitten kun näimme ohjelman ja mainoksen tilasimme toiset sata rinkelipullaa. Ja karjalanpiirakoita saman verran, tiikerikakut päälle. Ja oli pullakranssiakin.

 

Koitti Taidelauantain aamu, aurinko heloitti siniseltä taivaalta. Kojut museon pihalla täyttyivät tavaroista ja myyjistä. Ja oitis oli kahvilassakin jo ennen varsinaista kahvilan avautumista asiakkaita ja kohta oli koko markkina-ajan jatkunut asiakkaiden jono. Neljä tiikerikakkua myytiin loppuun kahvin kera ensimmäisen tunnin aikana! Huh! Kahden tunnin kuluttua olivat rinkelipullat loppuneet. Oli haettava Laitilan leipomon kääretorttuja avuksi. Me Kartanon ystävät opimme yhdessä päivässä mitä oli olla Kartanon ystävä. Me vapaaehtoiset museon hyväksi kahvilaa pyörittävät harrastajat veikkasimme täysin pieleen menekin mutta kun on monta vikkeläjalkaista emäntää auttamassa, heistä vikkeläjalkaisin pantiin kauppaan ostamaan lisää tarjottavaa. Korvissa soi vieläkin: Kahvi on loppu! Voisiko joku juosta alakertaan hakemaan lisää kahvia. Asiakkaat olivat hyvällä tuulella. Kahvilaemäntien otsalla kimaltelivat hikikarpalot, mutta kun leikkiin oli ryhdytty, leikki oli kestettävä.Pihalta, markkinapaikalta  kuului musiikkia. Karjalainen ja hämäläinen puheensorina  täytti kahvilan. Oli oikea markkinatunnelma. Viipuri viisii.

 

Yksi vapaaehtoisemännistämme Salme, joka teki suururakan ulkoterassilla kahvinmyyntipisteessämme, totesi kahvilan sulkeutumisen jälkeen, meidän kaikkien kanssaemäntien lepuuttaessa jalkoja ja huokaillessa hektistä päivää: Minusta oli tosi hauskaa! Hän sen sanoi, meidän kaikkien Kartanon ystävien puolesta!

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS