Puheenjohtajalta 2020

Museon positiivinen ongelma ja muita kuulumisia

Jo on aikoihin eletty! Museolla on tungosta ja osa tulijoista joudutaan käännyttämään ovelta kun paikat loppuvat! Tämä on aivan tosi. Viipuri mon amour-näyttelyn tiistain luentosarja on ollut jymymenestys. Museon asiakspalvelijat ovat joutuneet pahoitellen sanomaan luentoja kuuntelemaan aikoville että valitettavsti enää ei ole yhtään vapaata paikkaa, koko toisen kerroksen luentosali on täpötäynnä.

 

Kun muistelen reilun kuukauden takaisia Viipurilaismarkkinoita Historiallisen museon puistossa, sekin väenpaljouksineen kertoo että menneisyyden ja nykyisyyden kohtaaminen kiinnostaa. Lahdessa on paljon karjalaisia ja heidän jälkeläisiään. Kartanon ystävien järjestämät intendentti Juha Lankisen sunnuntaiesitykset Viipurin kahviloista ja kapakoista vetää sekin Café Kartanon täyteen kuulijoita. Klo 13:n esitys on yleensä aina viimeistä sijaa myöten täynnä ja klo 15 melkein täynnä. Ilahduttavaa huomata että kuulijat edustavat eri ikäpovia.

 

Ja vielä yksi museon järjestämä tapahtuma, jonka molemmat esitykset buukattiin saman tien. Perjantaina 18.10. Sadun päivän satuhetki museon kahvilassa klo 10 ja klo 10.30 olivat molemmat täynnä kirkassilmäisiä Paavolan päiväkodin 5-6-vuotiaita. Museon näyttelytuottaja Tuija Vertainen kertoi lapsille Grommén keräämistä aarteista ja seiniä koristavista tauluista. Lapset innostuivat itsekin kertomaan että hekin keräävät mm. kiviä, timantteja ja rahoja. Kun oli tutkittu kahvilan lasivitriinin vesipiippu, turkkilainen kynttilälyhty, ompelurasia, Delftin maljakko, ase ja ritarin haarniskaan kuuluva kypärä ja ihmetelty aiheeltaan itämaista taulua oli aika kuunnella satu nimeltä Kalastajan tarina 1001 yön tarinoista. Ennen poislähtöä lapset saivat tietää huoneen öljymaaluksia esimerkkinä käyttäen että tauluissa on hyvin erilaisia aiheita, on muotokuvia, maisemakuvia ja on  astelmia. Hienoa saada kokea lasten innostuneisuus. Jotkut lapsista varmasti sanovat kotona että mennään museoon, siellä on paljon jännittäviä esineitä. Niin kiehtovasti Tuija heille niistä kertoi.

 

Voimme vain arvailla miten suuren kiinnostuksen torikaivauksissa löytyneet esineet herättävät kun niistä osa pannaan näytteille Historialliseen museoon. Lisää positiivisia ongelmia tiedossa!

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS