Puheenjohtajalta 2020

Torstain toivotut- "menestyskonsepti"

 

Me Kartanon ystävien hallitus päätimme kehittää jotain jolla innostamme ja huomioimme nimenomaan oman yhdistyksemme jäseniä. Jokainen tutustumiskäynti valitsmiimme kohteisiin on saanut enemmän kuin suosiollisen vastaanoton. Helmikuun Torstain toivottu oli käynti Askonalueella tutustumassa Askon huonekaluteollisuuteen alkaen Aukusti Avoniuksen puusepän verstaasta kasvaen merkittävksi vientiteollisuutta harjoittavaksi suomalaisten huonekalujen valmistajaksi. Dosentti Riitta Niskanen perehdytti vieraat alueen menneisyyteen ja yhdessä museojohtaja Timo Simanaisen kanssa myös nykyisyyteen ja tulevaankin. Nykyään huonekalujen valmistuksen loppumisen jälkeen Askonalueesta on kehittymässä Askon vanhoihin teollisuuskiinteistöihin rautatien ja moottoritien välittömään läheisyyteen elävä ja nykyaikainen yrityskeskus. Lahti Regionin toimintaan tutututtuamme nautimme yhdessä kahvit. Meitä Kartanon ystäviä oli paikalla yli 20.

 

Maaliskuun Torstain toivotut-tutustumisretken kohden oli Konservatorio. Rehtori Eero Pulkkinen isännöi tapaamista kertoen Viipurin musiikkiopiston tulosta Lahteen, edeltäjistään Musiikkiopiston rehtoreista Aarne Hemmingistä ja Felix Krohnista. Dosentti Riitta Niskanen kertoi ainutlaatuisesta arkkitehtipariskunta Sirénien  suunnittelemasta konserttitalosta ja 32 tutustumiskäyntiin osallistujaa saivat seurata nuorten vaskipuhaltajien harjoittelua Felix Krohn-salissa, piipahdimme myös Sirpo-salissa. Tämäkin tilaisuus päättyi yhteiseen kahvittelluun ravintola Kruunissa.

 

Huhtikuussa tutustuimme Lahden pääirjastoon ja sen monipuoliseen toimintaan. Kirjojen lainaus on tietenkin tärkeä osa kirjaston toimintaa, mutta siellä voi digitalisoida vanhat valokuvat ja kaitafilmit, harjoitella toisessa äänieristetyistä harjoittelutiloista vaikka Für Eliseä pianolla. Edellämainitusta ja paljosta muusta 33 osallistujalle kertoi erikoiskirjastonhoitaja Eija Eskola ja toinen Eija, nimittäin Eija Horto esitteli meiulle virolaista kirjallisuutta.

 

Ja toukokuussa Torstain toivotut-tapaamiseen suuntaamme ensin Kylän koululle, Fellmanin perustamalle ja sieltä Fellmanin rakennuttamalle Rauhalan talolle. Veikkaanpa että sielläkin meitä on ainakin 30 osallistujaa. Niin ja viikon päästä Torstain toivotuista hyppäämme bussiin ja lähdemme Lilly-neidin mukana Urajärven kartanoa ihastelemaan.

 

Tuntuu hyvältä kun järjestäjät huomaavat valinneensa oikein kohteet saadessaan kiitoksen osallistumisaktiivisuuttena. Samalla siellä tutustumme toisiimme ja saamme luotua yhteishenkeä. On helpmpi tulla uusiin tilaisuuksiin kun jo tuntee entuudestaan joukosta jonkun.

Syksyllä jatkamme näitä Torstain toivottuja. Joulukuun Torstain toivottu on jo tiedossa. Se on joulutunnelmaan virittäytyminen ja tutustuminen Herralan kustavilaiskotiin - yleisön toivomuksesta!

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS