Puheenjohtajalta 2020

Chaplin odottaa museon kulmilla

Mikä heinäkuu! Viisaat istuvat varjossa. Tai ovat hakeutuneet vilvoittavien vetten äärelle. Ei ihan parasta sesonkiaikaa museoille. 

 

Aivan museon kulmilla kulkijaa odottaa hauska "kiintopiste". Lahdenkadun liikennevaloissa sähkökaappi on saanut koristeekseen itsensä Chaplinin opastamaan kadunylittäjät selkänsä takana häämöttävään museoon. 

 

Kartanon ystävien hallitus palailee "sorvin ääreen" lomilta houkuttelemaan jäsenistöä ja alueen asukkaita piipahtamaan museoon. Puheenjohtaja on pari kertaa kesän aikana piipahtanut museolla. Kovin on ollut hiljaista. Tosin Ullan päivänä 4.7. oli  vilkkaampaa kun Tuhkasta nousi Lahti. Torikaivausnäyttely avattiin silloin. Ensin oli lehdistötilaisuus, johon oli tullut kiitettävästi median edustajia paikalle.  Olemme varmoja että lahtelaiset syksyn mittaan ottavat Historiallisen museon 3. kerroksen näyttelyn omakseen ja suunnistavat tutkimaan esineistöä ja 3D-havainnekuvia ja pienoismalleja kaivauksista ja Lahdesta ennen tuhoisaa tulipaloa. Järjestämme syksyn kuluessa jäsenistölle opastetun tutustumisen näyttelyyn.

 

Olemme iloisia kahdesta Kartanon ystävien museon hyväksi tekemästä uudesta hankinnasta, joista toinen on äänentoistolaite, joka takaa kuuluvuuden 750 hengen tilaisuuksissa. Kuuluvuus suosituilla Viipuri-näyttelyn tiistailuennoilla oli näet melko kehno.  Laite on jäsenemme ja yhdistyksen yhteinen lahja Historialliselle museolle. Laite on tietenkin lainattavissa myös muiden museoiden tarpeisiin, mutta sen koti on kotimuseomme. Testaamme laitteen jo traditioksi muodostuneessa Elokuisessa illassa Kartanon puistossa 20.8. Toinen hankinta on konservatorion remontin tieltä edullisesti saamamme harjoituspiano, joka odottaa virittämistä Kafé Kartanossa - ja soittajia joita taitaa löytyä jäsenistöstämme ja ainakin yhteistyökumppaneistamme. Kyllä me pianolle käyttöä keksimme.

 

Kartano kertoo-kirjanteko etenee. Kolmen hengen tiimi, Eeva, Maisa ja Ulla, on kirjaa koostamassa. Kartano on alkanut elää aivan uudella tavalla tiimin lukiessa ja muokatessa kanskoululaisten ja kauppakoululaisten muistoja. Koossa on lukemattomia tarinoita Kartanon alueella asuneista. Kartanoon liittyy monen tunnetun lahtelaisen ja ulkolahtelaisen elämä.  Kirjan sisältö ja taitto ovat valmiit tämän vuoden loppuun mennessä ja kirja painetaan ensi vuoden puolella. Toivomme että kirjasta tulee lahtelaista identiteettiä vahvistava. Kirja nostaa parrasvaloihin kauniin jalokiven aivan uudistuvan Lahden sydämessä kertoen Kartanon elämästä kolmella eri vuosisadalla. Teen yhden paljastuksen: 1920-luvulla Kartanon kansakoulua käyneen Olavi Virran lisäksi samoja koulunpenkkejä on kuluttanut 1960-luvulla maailmankuulu kapellimestari Jukka- Pekka Saraste. Ties mitä muita paljastuksia Kartano kertoo-muistelokirja tarjoaa lukijoilleen.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Ritva Taivainen | Vastaa 14.12.2014 19.55

Tarkoitin, että museon kahvila mahdollistaa. Edell. komm. merkit loppuivat.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS