Puheenjohtajalta 2020

Katseet kevääseen

 

Kuvassa vasemmalla Kartanon kertomaa-kirjan toimitustiimi. Oik. Maisa Lappi, keskellä Ulla Lilius ja vas. Eeva Kärki.

 

 

Tammikuu on jo melkein mennä hurahtanut erilaisissa käytännön järjestelyissä. Kevät on kovasti mielessä, sillä tuttuun tapaan meillä on paljon erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia tulossa.

 

Kaikkein päällimmäisenä on tällä hetkellä (ainakin kirjatiimillä Eeva-Maisa-Ulla) Kartanon kertomaa -kirja. Taittajalta on tullut raakataitto koko 160 sivusta. Vielä hiukan parantelemme tekstiä, muutamme erisnimiä kursiivilla kirjoitetuiksi, siirtelemme kuvia, vaihdamme sivujärjestystä saadaksemme aikaiseksi paremman kokonaisuuden. Kirjan teko on varsinaista palapeliä. Jokainen pikkuosanen on tärkeä, muuten ei palapeli kerro tarinan koko kuvaa. Kuvat, ihnanat ja ihmeelliset reilut 300 kuvaa, joita pyörittelemme käsissäämme tietäen, että niitä kaikkia emme saa mahtumaan yhden kirjan kansien väliin. Paljon on kaupunkimme muuttunut. Kartanon kulmilta alkoi kuvien mukaan maaseutu vielä pitkään viime vuosisadan alkuvuosikymmeninä, kuten tulette huomaamaan panoraamakuvista ja monista muista otoksista. Vanhat kuvat kertovat todellakin enemmän kuin tuhat sanaa.

 

Kirjan ennakkovarausmahdollisuus on lähtenyt hienosti liikkeelle, samoin jäsenemme ovat jo alkaneet maksella tämän vuoden jäsenmaksujaan. Nyt näyttää lupaavasti siltä, että pysymme kyllä taitto- että painatusaikataulussa.

 

Eiköhän pistetä maalis-huhtikuun vaihteessa pöytä koreaksi ja kutsuta teidät, jäsenemme ja tietenkin muistelijat ja muut asianosaiset kirjan julkistamistilaisuuteen!

 

Retket, matkat ja kuukauden toivotut

 

Matka-Maisa on jo alkuvuodesta alkanut valmistella kevään retkiä ja matkoja. Tammikuisilta Matka-messuilta haettiin myös uusia ideoita tuleviin kohteisiin.

 

Mäntän retki maaliskuun 3. päivänä toteutuu, sillä ilmoittautuneita on jo tarpeellinen määrä. Mutta mukaan mahtuu, otetaan sitten suurempi bussi käyttöön!

 

Toukokuinen Viipurin matkamme on myös jo suunnittelupöydällä. Yhteyksiä on otettu matkanjärjestäjään ja Viipuriin käytännön järjestelyistä, kuten käynnistä vihdoin valmistuneeseen Aallon kirjastoon ja Eremitaasin sivuosastoon, ruokailuja unohtamatta. Eräänlaista palapelin kokoamista sekin.

 

Kevään aikana tulemme myös järjestämään kuukauden toivottuja, joiden ideointi on jo pitkällä. Niistä lisää myöhemmin.

 

Kulttuurisilta

 

Konserttitalo on hajasijoitettu pitkin Lahtea, mutta rakentamamme kulttuurisilta Kartanon ja Consiksen välillä ei ole sortunut.

 

Siitä ovat merkkinä kevään aikana Kartanolla järjestettävät PROMO-konsertit, joista voit lukea lisää nettisivujemme etusivulta tai tapahtumakalenterista.

 

Paljon vireää toimintaa on siis luvassa kevään mittaan. Tervetuloa mukaan eri tilaisuuksiimme!

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS