Puheenjohtajalta 2020

Minä ja Lumiani museolla

En tiennytkään että Lumiani on kiinnostunut taiteesta - kunnes astuin Lahden historiallisen museon ovesta sisään. Olin tuntia aikaisemmin skannannut marketissa koodeja - vai mitä neliönmalliset skannattavat merkit ovat nimeltään - jotka avasivat tuotetta koskevat tiedot valmistajamaata myöten. Ja nyt olin tutulla museolla. Huomasin asiakaspalvelutiskin reunaan kiinnitetyn samanlaisen mobiililaitteelle tarkoitetun sovelluksen. Utelias kun olin, skannasin merkin ja Lumiani latasi Viiden tähden kartanon näyttelyn viisi huonetta, äänen ja kuvan.

 

Olen kaksi kertaa kiertänyt ja perehtynyt Minna Välimäen ja Kimmo Karjusen teokseen ensimmäisessä huoneessa, Jukka Lehtisen teokseen toisessa huoneessa, Maria Laineen maalauksiin kolmannessa huoneessa, Marko Turusen animaatioon neljännessä huoneessa ja lopuksi Tuuli Pursiaisen teokseen viidennessä huoneessa. Tänään Lumiani ja taiteilijoiden omakohtaisesti opastaessa, kertoessa ja kuvaillessa sain aivan toisenlaisen näkövinkkelin taiteilijoiden luomuksiin. Tuntui näyttelyvieraan henkilökohtaiselta kädestä tarttumiselta ja hyvin huomaavaiselta, kun taiteilija itse kertoi ideasta ja luomisprosessista. Ihastuin ikihyviksi Maria Laineen maalauksista ja entistä enemmän sarjakuvapiirtäjän Marko Turusen animaatiosta. Lähtökohtinahan heidän töilleen olivat heidän valitsemansa kokoelmateokset, toisella veistos ja toisella pienikokoinen maalaus.

 

Suosittelen kaikille ystäville että heistä älypuhelimen omistajat menevät Historialliselle museolle uudelleen tutkimaan alakerra näyttelyä skannaamalla laitteeseensa opastussovelluksen. Tulette ihastumaan.

 

Museohan laati tämän seinätön museo-sovelluksen avulla hienon esittelyn Lahden toria ympäröivistä rakennuksista. Seuraavaksi täytyy mennä tsekkaamaan kyseinen sovellus ja pyöriä Lumian kanssa torilla tutkien Lahden rakennusarkkitehtuuria kautta vuosikymmenien.

 

Mielestäni Lahden museon nettisivuilla pitäisi enemmän nostaa tapetille ja mainostaa tätä uutta opastusvaihtoehtoa sivuillaan. Vaikka kuinka olen yrittänyt museoiden sivuja tutkia, en ole löytänyt ainakaan Historiallisen museon näyttelyn mobiiliopastuksesta inahdustakaan. Olen varma että se houkuttelisi monia tulemaan uudelleen katsomaan näyttelyn vaikka olisivat sen jo nähneet kun saavat tietoonsa että henkilökohtainen mobiiliopas antaa taiteilijoiden kertoa vain ja ainoastaan juuri heille mielenkiintoisia asioita näytteillä olevista teoksista.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS