Puheenjohtajalta 2020

Hyvän hallituksen saamiseksi hyvälle yhdistykselle

  

Lähes kaikissa yhdistyksissä on sama ongelma: Hallitukseen halukkaiden löytäminen. Lahden kartanon ystävät ry on kuitenkin hyvin erityinen yhdistys. Se on yhdistys jonka jäsenenä voi harrastuksena kurkistaa menneeseen, olevaan ja tulevaan monipuolisesti. Ja osallistua syyskokouksessa uuden toimivan hallituksen valintaan innostavan ja merkityksellisen toiminnan jatkumiseksi. Kartanon ystävät on kulttuurinharrastajan unelmayhdistys! Hallituksen jäsenten yhdessä toimiminen ja museon kanssa yhdessä toimiminen antaa paljon ja mahdollistaa paljon. Oppii ymmärtämään isompia kokonaisuuksia paremmin, koska on koko ajan mahdollisuus myös oppia uusia asioita. Siksi minäkin olen jo viisi vuotta ollut mukana.

 

Lahden kartanon ystävät ry:n kohdalla on kyse hyvin myönteisen imagon luoneesta yhdistyksestä. Yhdistyksen periaatteena on rakentaa asioita yhdessä epäkohtiakin havaitessamme. Yhteen hiileen puhaltamalla hallitus on saanut Lahdessa paljon positiivista aikaan: Lippulaivamme Kafé Kartanon toiminta on tuonut vireyttä ja notkeutta ei vain Historiallisen museon toimintaan vaan myös laajemmin. Kahvila on antanut fooruminen monenlaiselle tapahtumalle, konsertille, yhteislaululle, muisteloillalle, luennolle, kahvittelulle, Kartanon kertomaa-kirjan julkaisemistapahtumalle, Kartanon ympäristön puolesta toimimiselle, Vuoden ystävän juhlinnalle. Lisäksi on tehty matkoja ja retkiä ja tavattu ystäviä Elokuisessa illassa ja oltu mukana kohentamassa Kartanon puistoa.

 

Tulevakin jo innostaa: Historiallisella museolla rakennetaan jo täyttä päätä uutta ensi keväänä avautuvaa näyttelyä ja Kartanon ystävissäkin on jo luovuus ja ideat heränneet. Myönteistä pöhinää siis ilmassa – kaikista aika ajoittain ilmassa leijuvista uhkapilvistä huolimatta.

 

Takaisin syyskokoukseen ja uuden hallituksen muodostamiseen. Lahden kartanon ystävien syyskokous pidetään 25.11.2015, jolloin tehdään yhdistyksen hallituksen henkilövalinnat.  Kartanon ystävien tilanne on sikäli poikkeava että kaikkien hallituksen varsinaisten  jäsenten kaksivuotiskausi osuu päättymään tänä vuonna, paitsi yhden jäsenen joka perheen suunnitelmien muututtua jättää kautensa kesken eli yhteen vuoteen.  Yksi erovuoroisista hallituksen jäsenistä on lupautunut ehdolle seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi, mitä päätöstä jatkuvuuden säilyttämiseksi ilolla huomioitakoon.

 

Olemme hallituksen melko totaalisen uusiutumisen vuoksi uudessa tilanteessa. Vastuullisessa sellaisessa. Puheenjohtajahan on erovuorossa joka syyskokouksessa. Jo viisi vuotta sitten yhdistystä perustettaessa päätin että neljä - viisi vuotta on maksimiaika, jonka olen puheenjohtajana. Olen nimittäin sitä mieltä että kaikessa toiminnassa uusiutumisen vuoksi on tärkeää että pomo tai veturi, kuten jäsenemme Liisa puheenjohtajaa kutsuu, vaihtuu. Olemme puheenjohtaja-asiaa ja hallituksen jäsenten vaihtumista ynnä koko yhdistyksen toiminnan kehittämistä fundeeranneet kahteen otteeseen kymmenen hengen ideatiimissä – ja saaneet tuloksia aikaan.

 

Omalta osaltani päätin asettua vielä seuraavaksi kaudeksi 2016 ehdolle puheenjohtajaksi, mikäli minut vielä halutaan tehtävään valita. Tein päätöksen pitkän harkinnan jälkeen, koska se vaikuttaa muihin suunnitelmiini. Kun lupautuu johonkin, siihen on sitouduttava. Alkoi kuitenkin vaikuttaa siltä että hallituksen uusiutumisprosessi on tuomassa paljon uutta tietoa, taitoa ja innostusta mukanaan. Ajattelin uusiksi ja päädyin siihen että mahdollinen jatkoni puheenjohtajana soisi pidemmän kiitoradan uuden puheenjohtajan kehään astumiselle. Mutta jokaisen puheenjohtajuudesta innostuvan ehdokaskandidaatin ilmaantumista tervehdin ilolla.

 

Vielä varsinaisten hallituksen jäsenten valinnasta. Haastan yhdistyksemme jäseniä, teitä, jotka luette tämän kirjoitukseni, innostamaan toisianne mukaan asettumaan ehdolle. Koska elämme demokratiassa, emme panisi ollenkaan pahaksemme vaikka saisimme yhden asiasta innostuvan mieshenkilön  sukupuolikiintiöajatuksen nimissä asettumaan ehdolle. Mukavia, aktiivisia naisihmisiä on hallitukseen tulossa useampikin.

 

Demokratian toteuminen vaatii tietenkin syyskokoukseen osallistumista 25.11.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS