Puheenjohtajalta 2020

Jatkoa edelliseen blogikirjoitukseen - Tule syyskokoukse...

Kirjoitan tätä Pariisin terrori-iskujen jälkeisenä maanantaina harmaana marraskuun puolivälin päivänä. Ympärillä melkein rikkumaton rauha ja ulos katsoessani puiden oksatkaan eivät hievahda. On tyyntä. Kaukana kavala maailma. Ollaan ihmisiä ihmisiksi – ainakin me!

 

Lahden kartanon ystävien syksyyn on kuulunut surua ja iloa. Iloisia asioita Kartanon ystävien elossa syksyn mittaan on ollut paljon. Kartanon puiston kunnostaminen ja yhteinen tahto jatkaa sen entistä kiinteämpää liittämistä rakennukseen on tuomassa Lahdelle ja sen asukkaille lisää kauneutta. On paljon sellaisia arvoja, joiden haluamme yhdistävän lahtelaisia ja joista haluamme heidän olevan avoimen ylpeitä. Lahden kartano puistoineen on yksi näistä arvoista. Emme arvanneet lähtiessämme käymään keskustelua puiston roskaantumisesta kaupungin päättävien tahojen kanssa, miten tärkeään asiaan olimme tarttumassa. Nyt puiston vaaliminen on saamassa aivan uutta nostetta useammallakin tavalla. Sen, te Kartanon ystävät, tulette kokemaan jo vuoden 2016 aikana. Annetaan nyt vielä asian kehittyä ilman suurempaa julkisuutta tässä vaiheessa. Reilun viikon päästä pidettävän syyskokouksen yhteydessä kerromme lisää.

 

Edellisessäkin puheenjohtajan kirjoituksessa käsittelin syyskokousta, ja niin teen nytkin. Puheenjohtajan kannalta on ensiarvoisen tärkeää saada vireälle, aktiiviselle ja selvästi ”lentoonlähteneelle”  yhdistykselle toimiva hallitus, jossa jokaisella jäsenellä on mahdollisuus toimia ja antaa oma panoksensa niin että kukaan ei uuvu tai joudu potemaan huonoa omaatuntoa, kun uurastus alkaa tuntua rasitukselta. Tasainen työnjako olisi ideaali. Puheenjohtajan on kyettävä hoitamaan ”homma” niin että työnjako on mielekäs ja oikeudenmukainen – myös puheenjohtajan omalta kannalta.

 

Melkein kaikki yhdistykset painivat saman ongelman kanssa; työikäiset eivät yksinkertaisesti ehdi antaa aikaansa yhdistystoiminnalle. Siksi yhdistykset ja niiden hallitukset helposti ikääntyvät. On kuitenkin muistettava että ikääntyneellä yhdistyksen hallituksella on paljon osaamista, tietoa ja taitoakin – ja omia verkostojaan! Olen pohtinut tätä Lahden kartanon ystävien toimintaa ja hallitusta miettiessäni sitä, että eivät eläkkeellä olevat ole laakereille jääneet lepäämään. Hyväkuntoisina he purjehtivat, golfaavat, harrastavat kieliä, matkustavat, hoitavat lapsenlapsiaan …

 

Puheenjohtajan tehtävä on pitää yhdistys muiden toimijoiden ja myös jäsenistön tietoisuudessa ja jakaa myönteistä kuvaa yhdistyksen toiminnasta. On pysyttävä mukana tiedostusvirrassa tänä some-aikana niin moneen suuntaan.Onneksi silloin kun meidän yhdistyksessämme puheenjohtajan puhti on ollut kadoksissa,  on löytynyt puheenjohtajalle tuki. Olen valtavan kiitollinen yhdistyksemme jäsenistön aktiiveille sekä hallituksen jäsenille siitä, että he ovat jaksaneet toimia tukenani: tarvittaessa vapaaehtoisemäntinä kahvilassa, istuttamassa kukkia kukka-altaisiin, hakemassa kontakteja yhteistyötahoihin, järjestämässä matkoja, tiedottamassa, hoitamassa maksuliikennettä, ideoimassa ja tuomassa uusia tuulia museon ja jäsenten toiminnan kehittämiseksi. Varapuheenjohtaja on ollut käytettävissä puheenjohtajan apuna ja hoitanut asiat silloin kun puheenjohtaja on ollut estyneenä. Hallitus ansaitsee erikoiskiitoksen siitä että se on kestänyt yli kolmetuntisiakin kokouksia!  

Keskiviikkona 25.11. klo 17-19 sinäkin, lukijani, olet varmasti tulossa kahvilaamme valitsemaan Lahden kartanon ystäville uutta hallitusta, niin ja myös tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa. Syyskokouksessa pääset myös tuomaan esiin omia ideoitasi. 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS