Puheenjohtajalta 2020

Valmiina palvelukseenne

 

"Hämyisä kuva" Lahden kartanon ystävien hallituksesta 2016 Kafé Kartanon kauniin         kaakeliuunin kupeessa: vas. Irja Taskinen, Anja Lindfors, Ulla Lilius, Pirkko Aro, Nanna Salmi, Erja Wiik ja Sirkku Blinnikka.

 

 

 

Luovuus on usein olemassaolevan tosiasian oivaltamista. Tiesittekö muuten että vasen ja oikea kenkä keksittiin vasta runsas vuosisata sitten?,

amerikkalaisen mainosalan rautanaisen Bernice Fitz-Gibbonin on väitetty sanoneen.

 

Uunituore Lahden kartanon ystävät ry:n hallitus piti järjestäytymiskokouksen ja sen perään vuoden ensimmäisen hallituksen kokouksen. Minua vähän huoletti puheenjohtajana, minkälainen maanittelu ja taivuttelu alkaisikaan kun työnjakoon ryhdymme. Hämmästykseni ei olisi voinut olla suurempi, kuinka helposti asiat loksahtelivat paikoilleen. Ja sitten tartuttiin yhdistyksen edessä jo odottavaiin toistuviin tapahtumiin ja tehtäviin sekä niiden edellyttämiin toimenpiteisiin. Klo 13.30 aloitettu kokous loppui puoli neljältä ja kaikki lähtivät paikalta hymyssä suin - puheenjohtaja erityisesti.

 

Moneen kertaan hallituksen keskustelua kuunnellessani ihastelin paikalla olevien tapaa nähdä agendalla olevat tosiasiat mutta uudesta vinkkelistä: Mitäs jos tehtäisiinkin näin? Ja innostuksen keskelläkin kuunnella tai nimenomaan kuulla mitä keksustelijat sanoivat. Yritän omalta osaltani pitää yllä tätä virettä. Duologin sijasta siis dialogia!

 

Kevään ja kesän aikana tapahtuu paljon yhdistyksen jäseniä varmasti innostavia asioita: kuukauden toivotut joista odotamme yhdistyksen jäsenten ehdotuksia, mutta helmikuussa aloitamme jo tutustumalla Päijät-Hämeen maakuntamuseoihin maakuntamuseotutkija Milla-Lotta Kemiläisen opastuksella - ensi lämpimässä sisällä Kafé Kartanon kahvikupin ääreessä kuunnelle ja sitten ehkä kuulemasta innostuneena lähdemme maakuntaa koluamaan.

 

Kesän ehdoton historiallisesti merkittävä tapahtuma on Lahden ja Kartanon historiasta kertova Ainopuiston kesäteatteri elokuussa. Yhdistys on hankkeessa mukana museon kanssa, koska me Kartanon ystävät haluamme  avata lahtelaisten ja muidenkin silmät nimenomaan Lahden historian ja siihen vaikuttaneiden ihmisten merkitykselle. Haluamme katkaista siivet siltä valheelliselta mielikuvalta että Lahdessa ei ole mitään eikä ole ollutkaan. Tulette lukemaan paljonkin tästä kesäteatterihankkeesta, jonka primus motor ja  käsikirjoittaja on yhdisttyksemme jäsen Timo Taulo. Tämä yhteisöllinen yhdessä lahtelaisten kanssa toteutettava teatteri järjestää Kafé Kartanossa lauantaina 23.1. iltapäivällä näytelmän         " Kapteeni Fellman ja rullatehtaan Aino" näytelmän näyttelijöiden ja muiden avustajien ison rekrytointitapahtuman. Me Kartanon ystävät keitämme kahvia ja ties vaikka meistäkin löytyisi näyttelijöitä. Löytyyhän niitä, on Sisko Ojanperä, lausuja ja on Kaarina Turunen hienon näyttelijänuran tehnyt ammattilainen ja on meitä muita harrastelijanäyttelijöitä. 

 

Tästä kaikesta ja paljosta muustakin keskustelimme hallituksessa. Ja ensi kuussa jatkamme.

 

Jaha, juuri kilahti sähköpostiini kuvia uudesta hallituksesta. Naisvoittoinen joukko valmiina palvelukseenne!

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS