Puheenjohtajalta 2020

Lahden kartanon ystävien ensimmäisen toimintavuoden päät...

 Yhdistyksen perustaminen ja  rekisteröinti

 

Lahden kartanon ystävät ry:n ensimmäinen toimintavuosi alkaa olla takana. Elokuinen ilta Kartanon puistossa oli kutsuvieraille ja julkiselle sanalle suunnattu toimintamme lähtölaukaus. Olimme juuri saaneet Patentti- ja rekisterihallitukselta yhdistyksen rekisteröintipaperit. Olemme nyt siis virallinen rekisteröity yhdistys, joka toimii Lahden historiallisen museon ystäväyhdistyksenä. Ystävät tukevat museon toimintaa parhaan kykynsä mukaan museon ammattilaisten kanssa neuvoa pitäen.


Elokuinen ilta Aino-patsaalla


Ystävyytemme kohde kapteeni ja valtiopäivämies August Fellmanin rakennuttama kartanorakennus oli iloista aurinkoista elokuun iltaa viettäessämme remontin vuoksi paketissa. Kutsuvieraita tuona kauniina iltana tuli paikalle yli 50 henkilöä, harmonikka soi ja lähiruokaherkut maistuivat. Tarjoilua järjestäessämme tilaisuuksiimme tulemme suosimaan ensisijaisesti paikallista lahtelaista ja päijät-hämäläistä lähiruokaa. Ilta toi meille monta uutta jäsentä. Taidelauantaihin osallistumisemme syyskuun alussa yhteistuumin Historiallisen museon kanssa toi niin ikään uusia jäseniä.


Lokakuinen matka Viipuriin


Viipuriin meitä Lahden kartanon ystäviä lähti lokakuussa 21 henkeä oppainamme arkeologi Hannu Takala ja arkkitehti Juha Lankinen. Matka oli ensimmäinen Lahden kartanon ystävien matka, niinpä Iitin tienoilla kohotimme kuohumaljat matkamme onnistumiselle. Napakymppihän siitä tuli. Sääkin suosi sillä sateen jälkeen kaartaessamme Viipurin linnan ohi kohti kaupungin keskustaa pilvet alkoivat rakoilla ja aurinko tuli esiin. Paluumatkalla suunniteltiin jo uutta matkaa.


Joulutori


Joulutorille osallistuimme kahtena viikonloppuna Museoshopin edessä glögiä ja paahdettuja manteleita kaupaten. Samalla kerroimme Lahden kartanon ystävien toiminnasta. Kannatti vaikka välillä satoi solkenaan. Luulen että saimme sieltäkin uusia ystäviä.


Retki Heinolan museoiden joulunäyttelyihin


Joulukuisesta Heinolan museoiden joulunäyttelyihin tutustumisretkestämme on Maisa Lapin kuvaus kuvien kera Tapahtumia-otsikon alla. Museonjohtaja Paavo-Kari Kokin innostus tarttui meihin ja tyytyväisinä matkasimme jo jouluisella mielellä halki pimeän lumettoman maiseman takaisin Lahteen.


Yhdistyksen syyskokous


Lahden radio ja tv-museolla 29.11.2011 pidetyssä yhdistyksen syyskokouksessa valittiin toimikaudelle 2012 Lahden kartanon ystävät ry:lle uusi hallitus seuraavasti:

puheenjohtaja: Ulla Lilius, hallituksen jäsenet: Eeva Kärki (jatkaa), Heljä Laine (uusi), Maisa Lappi (uusi), Jari Pajala (jatkaa), Ulla Thil (uusi).

Lahden kartanon ystävät ry:n ensimmäisestä vajaasta toimintavuodesta ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kiitän lämpimästi teitä, jäseniämme, siitä että innostuitte ja tulitte mukaan toimintaamme.Vain pari jäsentä jäi puuttumaan asettamastamme jäsenmäärätavoitteesta, joka oli 60 jäsentä vuoden 2011 loppuun mennessä! Suuri kiitos sihteerillemme Eeva Kärjelle ja varapuheenjohtaja Jari Pajalalle loistavasta yhteistyöstä.

 

Kaikille jäsenillemme joulumieltä ja onnellista uutta vuotta!

 

- Puheenjohtaja Ulla Lilius -

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS