Puheenjohtajalta 2020

Orava jota poliisitkaan eivät saaneet kiinni

 

Välitän teille vähän yli vuoden takaisen tositarinan, jonka yhdistyksemme jäsen Jorma Arvelin kertoi Kartanon kertomaa-kirjan julkistamistilaisuuden jälkeen. Jorma onneksi liikkuu aina kamera mukanaan, joten todistusaineistoakin on! Katso Jorma Arvelinin kuvat erillisenä kuvastona.

 

Maaliskuun lopussa 2015 Jorma oli kävelemässä Kirkkokatua Vesijärvenkatua kohti Rauhankadun suunnasta.  Samassa hänen huomionsa kiinnitti kadun toisella puolella vilistävä tumma pieni otus, joka kantoi suussaan jotakin. Välimatkaa oli sen verran että oli vaikea erottaa yksityiskohtia.

 

Sitten otus hävisi Jorman näköpiiristä. Välttääkseen liikenteen vaarat se oli kulkenut kadun vartta pysäköityjen autojen alla. kunnes sen oli ylitettävä katu. Selvästi cityotus! Havainnoitsijamme kulki parinkymmenen metrin päässä, eikä pysynyt kaikissa käänteissä mukana. Mutta siellä otus taas oli! Georg  Malmsténin Liikennelaulua aivan ilmeisesti kuunnelleena se ylitti suojatien Rautatienkadun kohdalla oikeaoppisesti katsoi ensin oikealle, sitten vasemmalle ja vielä kerran oikealle.

 

Tienylityksen jälkeen Jorma kadotti – tai luuli kadottaneensa – otuksen lopullisesti näköpiiristään. Hän jatkoi kulkuaan kuitenkin etsien katseellaan ihmetyksensä aihetta. Hän oli jo ohittanut Kirkkokatu 15:n, mutta kuinka ollakaan, tuli nostaneeksi katseensa. Mitä hän näkikään! Siellä otuksemme oli kiipeämässä kerrostalon seinää pitkin ylös korkeuksiin!

 

Otus, oravaemo, nyt Jorma näki sen kunnolla, kapusi yhä vain ylemmäksi. Jorma ehti laskea että se oli 7. kerroksen kohdalla menossa, kun sen ote yhtäkkiä lipesi ja se putosi maahan. Oravan suussa ollut kantamus irtosi ja sekin putosi maahan, itse mytyn kantaja putosi jonnekin kauemmaksi. Jorma lähestyi varovasti onnettomuuspaikkaa ihmetellen miten asianosaisille oli käynyt. Kuului rapinaa läheisestä roskakasasta, johon huoltomies oli harjannut pihakäytävältä puunlehtiä ja roskia. Helpotuksen huokaus! Ruskea lehti hattunaan oravaemo kurkisteli kasasta ja ravisteli pöllämystyneenä itseään. Saman tien se oli jo saanut toimintatarmonsa takaisin. Se juoksi kauempana makaavan mytyn luokse, tökki sitä kuonollaan, ja eipä aikaakaan kun mytty alkoi sätkiä ja liikkua. Oravanpoikanenhan se tietenkin oli. Emo oli viemässä sitä uuteen majapaikkaan.

 

Oravaemo otti poikasen päättäväisesti suuhunsa, poikanen kiersi häntänsä emon kaulan ympärille ja niin sitä taas mentiin samaa vaarallista reittiä ylös pystysuoraa seinää. Nyt jo 3. kerroksen kohdalla, sitten uudelleen kohtalokkaan 7. kerroksen kohdalla. Siinä vaiheessa talon ovesta astui ulos kaksi virkapukuista poliisia. He tietysti heti kysyivät, mitä Jorma oikein tähysteli. Tämä osoitti ylhäällä seinällä pakenevaa oravaa ja kysyi: Tuotako olette kiinniottamassa? Kyllä se nyt karkuun pääsi. Siinä he nyt kolmistaan seurasivat jännitysnäytelmää. Oravaemo jatkoi talon ylimpään 10. kerrokseen.  Se käytti taitavasti  ylimpänä olevaa seinän ulkonemaa hyväkseen, laskeutui sieltä takaisin kerroksen verran alaspäin, hyppäsi ikkunapenkille. Sen alareunassa oli aukko, jonne se työnsi poikasensa turvaan. Siellä oli jo aiemmin tuotuja sisaruksia odottamassa!

 

Sen pituinen se!

 

Tarinan muistiinmerkitsi Ulla Jorman kertoman perusteella.

Valokuvat: Jorma Arvelin

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS