Puheenjohtajalta 2019

Lobbausvetoomus

Lahdessa 14.11.2016

 

Hei sinä, hei Kartanon ystävä!

Syyskokous lähestyy. Taas on edessä henkilövalintoja, joten pankaapa sana kiertämään.

Yhdistys tarvitsee toimivan hallituksen ja puheenjohtajan toimintavuodelle 2017. Olen ollut yhden ”presidenttikauden” vireän ja innostuneen museon- ja historianharrastajajoukon yhdistyksen jäsenä ja puheenjohtajana. Meitä kaikkia, jäseniä reilua 200, yhdistää halu harrastaa jotain mielekästä mukavaa toimintaa muiden samoista asioista innostuvaisten kanssa, tehdä ja olla tekemättä, osallistua ja olla osallistumatta itselle parhaiten sopivalla tavalla erilaisiin tapahtumiin.

Puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan. Vuoden kuluttua voi siis kyydistä hypätä pois ja antaa kapulan seuraavalle. Itse olen tätä puheenjohtajan pestiä suurella innolla muiden innostuneiden ihmisten kanssa hoitanut - omien taitojeni mukaan. Siinäpä se onkin! Ei Lahden kartanon ystävät -yhdistyksellä ole mitään mittatilauspuheenjohtajaa. Jokainen toimii omaan persoonaansa sopivalla tavalla. Ympärillä on paljon osaavia ihmisiä. Oikeastaan sparraaminen ja innostaminen ja rakentavalla tavalla toimiminen ovat ainoat vinkit, joita minä kuuden vuoden kokemuksella uskallan antaa. Tarvittaessa ja pyydettäessä, olen edelleen yhdistyksen jäsenenä uuden puheenjohtajan tukena.

Lahden kartanon ystävien hallituksen varsinaisia jäseniä voi sääntöjen mukaan olla 2- 5  ja kaksi varajäsentä. Tulevan syyskokouksen tulisi siis valita kolme varsinaista jäsentä ja yksi varajäsen. Säännöt antavat kuitenkin mahdollisuuden toimia vähemmälläkin hallituksen jäsenten määrällä. Jos hallituksen jäsenet ovat valmiita antamaan aikaansa ja saavat apua yhdistyksen jäseniltä, se onnistuu hyvin. Aivan aluksihan meitä oli hallituksessa vain puheenjohtaja ja kaksi jäsentä. Se kuitenkin edellyttää tiivistä toimivaa yhteistyötä, yhteen hiileen puhaltamista.

Vuonna 2017  meitä aiempia yhdistyksen hallituksen jäseniä on reservinä monta. Kaikki jo aiemminkin hallituksessa olleet ovat luvanneet olla tarvittaessa apuna. Se on hieno voimavara, joka on hyvä muistaa. Niinpä minä ja me kaikki hallitustyön vuoden vaihteeseen mennessä jättävät tai aiemmin jättäneet olemme uuden hallituksen tukena.

Museonystäväyhdistykset toimivat hyvin eri tavoin. On muistettava, että maassa on ammattimuseoita joissa on palkattuja tutkijoita ja muuta museon henkilökuntaa, kuten Lahdessakin. On paikallisia pieniä museoita joissa saattaa olla yksi tai ei yhtään palkattua henkilöä, jolloin museonystäväyhdistyksen merkitys on aivan erityisen suuri museon aukiolon ym. toimintojen vuoksi. Me Kartanon ystävät toimimme hyvässä yhteistyössä Historiallisen museon ystävinä saaden paljon sisältöä omaan tekemiseemme ja itse antaen lisäarvoa, joskus jopa riihikuivaa rahaa avustuksena museolle.

Seuraavan kuvan askartelin tätä kirjoittaessani havainnollistaakseni ensi mietinnän mieleen tuomia yhdistyksen vakiintuneita toimintamuotoja. Mutta uusi hallitus voi yhdistyksen säännöistä apua ammentaen suunnitella toimintansa muunkinlaiseksi käytettävissä olevien resurssien mukaan

 

LAHDEN KARTANON YSTÄVIEN TOIMINTAA 2011-2016

KS yllä oleva kuva!

 

Pankaapa lobbaus käyntiin ja antakaa sanan kiertää. Tiedossa antoisaa moninaista toimintaa!

Nähdään syyskokouksessa, jossa aluksi rakennustutkija Riitta Niskasen hieno esitys ainutlaatuisesta Lahden Tapanilan suojelukohteesta: "Miten vanhat talot ja puutarhat voivat vastata uusiin asumisihanteisiin? – Lahden Tapanilan puutaloalueen säilyttäminen ja uudistaminen"

Terveisin

Ulla

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS