Puheenjohtajalta 2019

Koulumummo muistelee
Olin pari viikkoa sitten Möysän koulussa ekaluokille Ibc kertomassa yhdessä toisen koulumummon kanssa, minkälaista meidän aloittaessamme koulunkäynnin.Minä aloitin koulun Muurolan kansakoulun I luokalla 1950-luvun alussa. Opettaja oli kiltti, Eskola oli muistaakseni hänen sukunimensä. Hän piti ensin aamuhartauden harmonilla säestetyn virren päättäessä se. Sitten piti kaivaa puhdas valkoinen nenäliina taitettuna pulpetille ja laittaa molempien käsien sormet vierekkän sen päällä. Opettaja tarkisti, oliko kädet hyvin pesty, saattoipa kurkistaa korvan taaksekin. Jos opettaja havaitsi jotain, hän pyysi kertomaan kotona, että on syytä kiinnittää paremmin huomiota puhtauteen. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kerroin Möysän oppilaille variksesta nimeltä Ville, jonka hoidimme isäni kanssa lentokuntoon. Ville vain ei meinannut millään ymmärtää, että täysihoito oli loppunut ja oli lennettävä lajitovereiden luokse. Oli minulla vähän aikaa orava Oskarikin hoidossa. Se vilisteli isäni tekemässä juoksupyörässä oman aikansa, kunnes senkin oli palattava luontoon. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Lopuksi näytin Möysän lapsille vielä kuvan isäni punaisesta resiinasta ja kerroin, kuinka joskus pääsin isän kanssa tarkastamaan rataa, Raiteiden oli oltava hyvin naulattuina paikoillaan, puupöllit niiden alla eivät saaneet lahota. Olin hyvin tarkka näissä asioissa ja siitä sain isältäni kiitosta. Pienet oppilaat katsoa tillittävät minua koko mummoiluni ajan. Yksi tyttö, Eliisa, viittasi vimmatusti. Hän halusi ehdottomasti sanoa minulle, että olin kyllä vanhemman näköinen kuin koulumummo Anitta, jolla oli lapsena koira. Totesin, että Eliisa oli aivan oikeassa. Minä olen monta vuotta vanhempi kuin Anitta-mummo. On olemassa monen ikäisiä mummoja. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Möysän koulun ekaluokkalaiset tulevat Lahden historialliselle museolle Puksu-junalla torstaina 18.5. klo 10. Silloin Ulla Aaltio ja muu museon väki järjestää pienille vierailleen museoseikkailun. Museoseikkaluun tarvitaan vapaaehtoisia museomummoja ja -vaareja.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS