Puheenjohtajalta 2020

KIRPPUTORINPITÄJÄN HAVAINTOJA TAIDELAUANTAISTA HISTORIAL...


Kirpputori Aino-puistossa ei ollut mikään suuri yleisömenestys, mutta niiltä osin kuin ihmiset tiensä kirppurorille löysivät mukavatuinnelmainen tapahtuma. Oli aikaa jutella ihmisten kanssa ja toisten myyjien kanssa.

Tutustuin viereistä pöytää pitävään Lahti-seuran puheenjohtajaan Sauli Hirvoseen. Mietimme yhdessä missä yhteyksissä voisimme tehdä yhteistyötä. Aluksi päätimme nyt ainakin esittäytyä toisillemme. Esittelemme Lahti-seuran toimintaa omilla sivuillamme ja minä puheenjohtajana kirjoitan Lahden kartanon ystävien toiminnasta Lahti-seuran marraskuussa ilmestyvään lehteen. Vaikka seuroilla on erilaiset toiminnan painopisteet, yhteistäkin löytyy ja ainakin on tärkeää että tiedottamiskanavat ovat auki molempiin suuntiin.

Toisella puolellani oli Lahdessa avatun uuden ruokapaikan TRYFFDELIN perheyrityksen valloittava nuori mies nuotionsa kanssa grillaamassa torvisienimakkaraa ja kertomassa perheen tryffelikoirista. Ruokapaikka on Pyhättömänmäellä Laitakadulla ja avoinna torstaista lauantaina. Paitsi että oli hauska keskustella Tryffdelistä oli innostavaa ja mukaansatempaavaa kuunnella lahtelaista ideaa, luovuutta ja usean eri palasen osumista kohdilleen. Kuulosti siltä että tryffelit olivat seurausta erityisesti äidin eläinrakkaudesta, veljen allergiasta ja Lagotto Romagno-koiran kasvitieteilijöitä kohauttaneesta läydöstä v 2006. Koko perhe tempautui mukaan ja tässä sitä ollaan, perheyritys pystyssä, ruokapaikka tarjoilee tryffeliherkkuja ja muitakin suomalaisen luonnon rikkauksia.

Keskustelut viereisten kirpputoripöytien nuorten herrojen kanssa saivat minut unohtamaan kolenevan sään, tuulen ja harvalukuisten asiakkaiden aiheuttaman epämukavuuden. Toisaalta kaupankäynti vilkastui jonkin verran kello 13 jälkeen. Loppujen lopuksi saimme ihan mukavasti tuotoa jäsenistömme lahjoittamista tavaroista. Kauniinväriset keraamiset kahvikupit osti niiden lahjoittajan entinen oppilas, joka sanoi että opettaja silloin 50 vuotta sitten oli niin ihana että hän ehdottomasti haluaa kupit muistoksi. CD-levyt tekivät kauppansa, Billie Holiday löysi puolen päivän aikoihin ostajansa samoin joululevy jolla esiintyivät  Dean Martin, Frank Sinatra ym. Lahden kartanonystävien kirpputoripöytä oli tuotevalikoimaltaan todellinen kirpputoripöytä, tavaraa oli lastenistuimesta lasiseen lintuun ja kaikkea siltä väliltä.

Dosentti Hannu Takala juoksi Alatorin kaivausten ja Kafé Kartanon kirjakahvilan väliä. Sen huomasi heti milloin Hannu oli lähdössä torille alkaneille kaivauksille Lahden palosta kertomaan, silloin Hannu oli pukenut ylleen huomioliivit, kuten oheisesta juvasta ilmenee. Siinä hän tosin on jo palamassa  kirjaesittelyyn joka oli alkamassa klo 14.

Kafé Kartanossa Kartanon ystävien emännät juoksivat keittiön ja kahvilan väliä, sillä asiakkaita riitti tasaiseen tahtiin. Kävin välillä siemaisemassa kupillisen kahvia kirpputorimyyntini lomassa. Kun olin sisällä Lahti-seuran Hirvosen Sauli hoiti myyntiä. Olisi ehkä pitänyt vaihtaa pöytiä, sillä Sauli oli myynyt monta levyä ollessani kuuntelemassa Hannu Takalaa kun hän kertoio kaivauslöydöistä Venäjän puolelta Vuoksen rannoilta ja Kannakselta.

Jostain syystä useammankin asiakkaan suusta kuultuna tieto Historiallisen museon kirpputorista ja muista tapahtumista ei ollut kantautunut ihmisten tietoisuuteen. He odottivt selkeämpää ja parempaa viitoitusta torilta museon suuntaan. Ja olipa museon tapahtumat pudonneet pois kokonaan jostain lehti-ilmoituksesta. Onneksi oli joku keksinyt keskellä päivää käydä Facebookissa ja laittaa sinne tietoa myös meistä ja tapahtumista Historiallisella museolla. Mutta aina on opittavaa ja ensi vuonna yritetään yhdessä muistaa tiedottamisen merkitys. 

Kirpputorin pitäjä on kuitenkin hyvin tyytyväinen kokemaansa. Aina ei raha ratkaise!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS