Puheenjohtajalta 2019

Lahden historiaa teatterin keinoin Lahden historiallisen...
Ainopuiston kesäteatteri esittää Lahden historiasta kertovia näytelmiä.Tänä vuonna Timo Taulon kirjoittaman näytelmän nimi on Punaiset ruusukkeet. Se kertoo vuoden 1918 sodasta, jota kutsuttiin milloin punakapinaksi, milloin veljessodaksi, sisällissodaksi, luokkasodaksi tai vapaussodaksi tai kansanmurhaksi, kuten Tarmo Virtanen Lahen uutisissa itsenäistymisen jälkeistä surullista vaihetta eri nimivaihtoehdoilla kuvaa. Näytelmää katsoessani minäkin mietin mikä se meidän perheessämme käytetty nimi oli. Se taisi joskus olla punakapina ja joskus sisällissota. Lahteen vuoden 1918 tapahtumat ovat joka tapauksessa jättäneet syvät arvet, jotka eivät ole tänä päivänäkään täysin parantuneet. Eilen viimeksi vanhempi herrasmies museolle poiketessaan ja 16.8. seminaarin sisältöä tutkiessaan suorasukaisesti tokaisi: Mitä te sitä sisällissodaksi kutsutte! Kutsukaan sitä oikealla nimellä. Se oli punaisten yrittämä vallankumous, jonka valkoiset marsalkka Mannerheim johtajanaan kukistivat. Lahden kartanon ystävät ry on saanut olla tukemassa Ainopuiston teatterin alkuunsaattamista ja auttamassa joidenkin käytännön ongelmien ratkaisuissa. Nyt ylpeänä seuraamme mihin kaikkeen teatteri meidät lahtelaiset vielä tutustuttaakaan käsikirjoittaja-ohjaaja Timo Taulon tutkiessa Lahden menneisyyttä. Elokuisessa illassa 10.8. me Kartanon ystävät nostamme maljan Lahden menneisyydelle ja Lahden tulevaisuudelle!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS