Puheenjohtajalta 2019

Kohti uuden toimintavuoden muutoksia

 

Yhdistyksen toimintavuosi on kiertokulkunsa loppuneljänneksellä. Kohta on syyskokous ja uuden toimintavuoden suunnittelua. Ensi vuosi ja pari sitä seuraavaakin vuotta menevät vähän "toismuutteellisesti". "Toismuutteellisuus" vaikuttaa Kartanon ystävienkin toimintaan.

 

Historiallinen museo menee remonttiin loppuvuodesta. Tuttu juttu. Kun yhdistyksemme aloitti toiminnan, museorakennus oli paketissa. Nyt ei ehkä kaunista rakennusta paketoida, mutta museon toiminta pannaan pakettiin.Todennäköiseltä näyttää että kellarikerroksen kosteusongelmien korjaamisen ajaks koko museo suljetaan. Tarkkaa ajankohtaa ei vieläkukaan tiedä. Syyskuussa kuitenkin Kartanon ystävien varastotila ja keittiön varusteet on siirrettävä muualle. Kahvila, joka on tavallaan yhdistyksen toiminnan sydän, ei ole käytössä. Sen seurauksena yhdistyksen toiminnan painopistettä on muutettava syyskuusta 2018 lähtien. Elokuinen ilta vielä voidaan toteuttaa kuten aiemminkin, mutta sitten näillä näkymin alkaa pakkaaminen. Museon taholta meille osoitettaneen varastotila, jonne yhdistyksen arkistomapit ja muut säilytettävät tavarat voidaan siirtää. Melkoinen urakka. Vapaaehtoisia taas tarvitaan. 

 

Hallituksessa olemme pohtineet että evakossa olomme voi olla vain hyväksi yhdistyksen toiminnalle. Tämä nykyisen toimintamme kahvilapainotteisuus muuttuu aivan pakosta, koska kahvilatilaa ei voi käyttää. Totta on sekin, että tässä muodossa kahvila ei voi enää jatkaakaan. Nythän kahvila toimii puheenjohtajavetoisesti. Puheenjohtaja on hoitanut kahvilan käytännön pyörittämisen, mitä kaikkea siihen sitten kuuluukaan ja on ollut läsnä kaikissa kahvilan tilaisuuksissa. Vajaat kaksi vuotta se on sujunut niin ja siihen on tullut oma rutiininsa. Aikamoinen ravintoloitsija minusta on kehkeytynyt!  Vuosien mittaan on yritetty erilaisia tiimejä ja vastuunjakokuvioita. Se ei kuitenkaan ole ottanut tulta, sillä jokaisella on omat muut harrastuksensa omien läheisten lisäksi. 

 

Vuonna 2018 alkupuoliskolla on ajateltu että kahvila olisi toiminnassa tammi-toukokuussa museon Suvi alkaa Kartanosta- päivän ja Kuukauden toivottujen yhteydessä. Vaikka Kafé Kartano putoaa pois käytöstä loppuvuodesta 2018 vuodeksi tai kahdeksi, kaupungista löytyy kahvittelupaikkoja, joissa me Kartanon ystävät voimme tavata  tai juoda vaikka tiistaikahvit torilla!

 

Kahvilatoiminnan vähentyessä panostetaan erityisesti retkiin ja matkoihin. Rakennetaan mielenkiintoisia päiväretkiä kotimaan kohteisiin ja tehdään yksi ulkomaanmatka vuodessa. Retket ja matkat suunnitellaan niin että heikompijalkaisetkin voivat niihin osallistua, koska mukana kulkee oma bussi. Tällöin henkilöt,joille käveleminen tuottaa hankaluuksia, voivat turvallisesti osallistua matkaan.

 

Syyskokouksessa marraskuun lopussa valitaan uusi hallitus. Hallituksessa on yksi varsinainen jäsen erovuorossa ja lisäksi varajäsen tai kaksi. Puheenjohtaja on erovuorossa joka vuosi, koska hänet valitaan vuodeksi kerrallaan. Minussa alkaa näköjään puheenjohtajana olla "nassermaisia" piirteitä, kun olen jo kaksi kertaa todennut, että tämän vuoden jälkeen jätän pestin. Mutta olen jälleen päättänyt olla käytettävissä vielä yhden toimintavuoden niin, että saadaan hankittua uusi puheenjohtajaehdokas syyskokoukseen vuoden päästä. Olen tiedostanut sen että näihin harrastusluonteisiin "organisaatioihin" ei tungosta ole. On ymmärrettävää, että rivijäsenyys tuntuu kohtuullisemmalta harrastustoiminnalta kuin puheenjohtajuus tai hallituksen jäsenyys. Yhdistys on kuitenkin saavuttanut sellaisen jalansijan toimintaympäristössään, että sen jatkuvuudesta on pidettävä huolta. Samalla tarvitaan myös uudistumista. Se tapahtuu vain sitä kautta että uudet henkilöt astuvat remmiin. Jos syyskokous yllättäisi ja ehdolle saataisiin uusi puheenjohtajakadidaatti, innolla ja ilolla luovuttaisin Kyösti Toivoselta saamamme puheenjohtajan nuijan uudelle puheenjohtajalle ja toivottaisin onnea ja  antaisin kaiken tukeni. 

 

PS. Kristiina Lanki esiintyy syyskokouksessa tai siis heti kokouksen jälkeen. Upea laulaja, tuttu Ainopuiston teatterin näyttelijä.

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS