Puheenjohtajalta 2019

Joulu tulla jollottaa

 

Monet tätäkin lukevat muistavat "Taatan" eli F.E. Sillanpään jouluaaton pakinat, joiden myötä joulu alkoi meidänkin perheessämme 1950-luvulla.  Pakinoissaan "Taata" kertoili omalla jäljittelemättömällä tavallaan  Myllykolun pienen mökin joulunvietosta. 

Lahden kartanon ystävien kiireetkin ovat hellittäneet ja tupa, Kafé Kartano on siivottu joulukuntoon kuten oheisesta joulupukuun puetusta kuusesta näkee. 

Historiallisen museon rakennus lumisen puiston reunassa on jouluinen jo sellaisenaan. Eilenillalla tosin Jalkarannan suunnasta kohti kaupunkia ajaessani Lahden kartanon takana Kisapuiston "kaameat" korkeuksiin kaikessa rumuudessaan kohoavat valonheittäjät pyykäisivät yli kaiken ympäristössä olevan. Tienoo kylpee rakennustöiden edetessä valomeressä, josta kauneus ja varsinkin joulutunnelma on kaukana. Kisapuiston valaistus ainakin on kunnossa, mutta esteettisyys on ilmeisesti ollut liian kallista valotolppia Kisapuistoon hankittaessa. Siinä se Kartanomme värjötteli vaaleanpunaisena ihmettellen nykyajan menoa. Jostain syystä minulle tuli vähän surullinen olo.

Uuden vuoden odotellessa jo kulman takana me Kartanon ystävät voimme vähän rintaamme röyhistellen todeta että olemme omalta osaltamme pystyneet pitämään Kartanon puolia nostamalla esiin kaikkea sitä, missä se on rakentamisesta asti ollut mukana. Pienistä puroista kasvaa iso virta, voimme me ystävät todeta, kun ynnäämme toimintamme alusta lähtien antamamme rahallisen tuen museomme toiminnalle. Itsekin hämmästyin kun ynnäsin avustussummat. Tiedän että museossa arvostetaan panostamme.

Kiitän lämpimästi teitä kaikkia, rakkaat ystävät. Olette osallistuneet tapahtumiimme, olleet vapaaehtoisina kahvilassa ja toteuttamassa museon kanssa mm. lasten leirejä.

Tavataan uusien tapahtumine merkeissä uuson voimin uutena vuotena.Puheenjohtajana kiitän tuestanne ja haluan toivottaa teille jokaiselle HYVÄÄ JOULUA JA ONNEA UUDELLE VUODELLE. 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS