Puheenjohtajalta 2019

Me ja museon korjaustyöt

 

Museolla tapahtuu. Jo tässä kuussa museon esineistöä aletaan pakata ja siirtää suojaan lokakuun puolivälin jälkeen koittavien kellarin ja 1. kerroksen korjaustöiden tieltä. Arvokkaan Holma-kokoelman esineistö siirretään suojaan viimeistään 28.2. pidettävän Holma-seminaarin ja kirjanjulkisamisen jälkeen. Asehuone tyhjennetään huhtikuussa Viipuri-kokoelma pakataan elokuussa pidettävän Viipurin taiteilijaseuran näyttelyn jälkeen. Peruskoulujen 4-luokkalaisten kulttuuriohjekma toteutetaan kuitenkin suunnitellusti huhti-toukokuussa. 

 

Entäs me, Kartanon ystävät? Mitenkä meidän käy tämän melskeen keskellä. Ei ollenkaan hullummin. Me jatkamme Kuukauden toivottu-ohjelmamme suunnitellen sitä koko ajan. Kahvilä säilyy sotisovassaan sulkien ovensa vasta syyskuun 2. päivänä pidettävän Taidelauantain jälkeen. Ja sitten pakkaamme kimpsumme ja kampsumme pyytäen ystäviltä apua. Ilmeisesti viemme "aarteistomme" 2. kerrokseen jahka sieltä on kokoelmaesineet viety asianmukaiseen säilytykseen. Fellman-kalusteet ja Jugebd-kalusto, tuolit, kaikki nostettaneen nekin 2. kerrokseen.

 

Syksyllä varaamme Radio- ja TV-museon auditorion Kuukauden toivottujen ja mahdollisen muun ohjemamme käyttöön. Järjestämme mielenkiintoisia tutustumisretkiä eri puolelle kaupunkiamme. Matkat-osiosta voitte jo lukea syksyn retkestämme sen verran että sen suunnataan Kirkkonummelle. Käykääpä kurkistamassa reken otsaketta. Joulumatka tehdään seilaten rahtilaivalla Lyypekkiin ja takaisin entisajan hengessä. Laivamatkan aikana ehdimme tehdä paljon mielenkiintoisia asioita yhdessä. Keväälle 2019 emme ole vielä ehtineet sen kummempia suunnitella.

 

Kartanon ystävät on mukana, kuten Päijät-Hämeen taidemuseon ystäväyhdistyskin, valtakunnallisessa museonystävien Ystävyyslataamo-verkostossa ja sen kautta tutustumme 20 muun museon toimintamalleihin ja ties vaikka kutsuisimme itsemme kylään muiden museonystävien luokse.

 

Muutos on aina uusi mahdollisuus. Me Kartanon ystävien hallituksen viime kokouksessa puhuimme siitä, että kotimuseomme sulkeutuminen korjaustöiden ajaksi tarjoaa yhdistyksemme toiminnalle eräänlaisen tienhaaran. Meillä on aikaa yhdessä jäsenistön kanssa keskustella ja suunnata toimintaa uudistumalla itsekin. 

 

Vielä lopuksi mainittakoon että nk Kapteenin huone eli kahvilatila säilyy entisellään. Sehän on ainoa täysin entisöity huone. Se entisöitiin kattoja, seiniä ja lattioita myöten  Lahden museoiden nettisivuilla on seuraava teksti:

 

Kun rakennusta muokattiin 1960-luvulla museon tarpeisiin, entistettiin alakerran yksi huone sen seinistä ja katosta löytyneiden alkuperäisten koristemaalausfragmenttien perusteella. Huoneen koristeellinen uuni on ainoa Kartanon alkuperäinen kiinteä kaluste. Vuonna 201Kartanon ystävät ry:n avulla entisöityyn huoneeseen hankittiin Fellmanin käytössä ollut ruokailuryhmä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS