Puheenjohtajalta 2020

Vähän Metusalemista ja syyskokouksesta

 

Puheenjohtajan ajatukset pyörivät marraskuun syyskokouksessa. Hallitus aloitti viime kokouksessa toimintasuunnitelman pohtimisen. Mitkä ovat säilytettäviä toimintamuotoja ja mitkä eivät tule kysymykseen 2019 aikana. Kotipesämme, Lahden historiallisen museon korjaus urakka on aika valtava vaikuttaen tietenkin yhdistyksemme toimintaan aina vuoteen 2021 saakka. Mutta vuosi kerrallaanhan yhdistys toimii ja paljon on toimintamuotoja ja yhteistoimintamahdollisuuksia.

 

Syyskokoushan on paitsi toimintasuunnitelma-, talousarvio- kokous, myös ja ennen muuta henkilövalintakokous. Puheenjohtajan lisäksi erovuoroisia hallituksen varsinaisia jäseniä on kolme, joista kaksi asettuu uudelleen ehdolle. Niinikään yksi varajäsenistä on erovuoroinen, mutta hänkin on luvannut olla käytettävissä.

 

Kuten tiedätte puheenjohtaja on jo useana vuotena ilmoittanut olevansa halukas siirtymään ”kuoroon”. Koska yhdistys on rakas minulle ja erittäin toimintakykyinen, laajalti kiitosta saanut luotettava yhteistyökumppani ja jäsenistö täynnä upeita, ihania osaajia ja osallistujia, en ole pystynyt jättämään yhdistystä ilman puheenjohtajaa. Toiminta olisi siinä tapauksessa, että puheenjohtajaa ei löytyisi, seis. Olen jutellut useammankin jäsenemme kanssa, he ovat vedonneet siihen, että tämän remonttivaiheen yli pitäisi yhdistys kuljettaa. Yksi jäsenemme soitti ja sanoi hyvin selvin sanakääntein, että ”nyt et lopeta puheenjohtajana, kun tauko tulossa.” Toinen jäsenemme kertoi omasta kokemuksestaan yhdistyksestä, joka ”jätettiin uinumaan”, että sitten kun sitä taas henkiin oltiin herättämässä, oli iso työ saada vuosikokous pystyyn ja paikalle hallituksellinen vapaaehtoisia ja saada pankkitili taas toimimaan jne.

 

Puheenjohtajana, yli 7-kymppisenä, olen Metusalemin ikätoveri. Kauhistelen sitä että, olenko minä tilanteessa, että en tajua lopettaa, ennen kuin minut kannetaan ulos. Kyllä minä tajuan. Heti astun syrjään ja annan kaiken tukeni uudelle puheenjohtajalle marraskuun kokouksessa, jos vain ehdokas löytyy. Jos joku ajattelee, että vallanhimoisuus olisi iskenyt enkä millään halua luopua tästä pestistä peläten, että uusi puheenjohtaja tekisikin asioita toisin. Sekään ei pidä paikkaansa. Tähän ikään ja kokemukseen mennessä kaikki urakehityksen portaat on jo ehditty kokea tai kokeilla. Minulla on 20 vuoden tiimityökokemus  Otavalla oppikirjailijana. Se jos mikä oli tiimityöskentelyn ja ihmissuhdetaitojen korkeakoulu. Jos tiimityöskentely ei onnistunut, kirjakaan ei olisi syntynyt. Kartanon ystävien puheenjohtajuus ei ole valtaistuimella istumista ollenkaan. Se on ennen muuta ihmisten kanssa toimeentulemista ja museon peeärrää lahtelaisiin ja lähikuntalaisiin päin. Onnistuessaan tiimityötä parhaimmillaan. Kartanon ystävyyshän on harrastus. Me ystävät harrastamme kulttuuria ja toimimme yhteistyössä muiden, ennen muuta museon, kanssa.

 

Puheenjohtajuus museonystäväyhdistyksessä on mieliavoimena kuulostella ja napata toimintamuotoja, jotka kiinnostavat ei vain jäsenistöä vaan myös laajemmin saaden kylänmiehet ja naiset, lapset, kaikki kiinnostumaan hienosta harrastuksesta nimeltä museonystävyys. Toimintamme yksi kulmakivi, syy miksi olemme yhdistyksenä olemassa,  on:  ”Hyvä yhteistyö museon kanssa, luottamuksellisessa ja rakentavassa hengessä”.  Museolta saamme kaiken aikaa sisältöä monipuoliselle toiminnallemme yhdessä jäsentemme kanssa.

 

Summa summarum: Pankaapa verkot veteen ja hakekaapa puheenjohtaja- ja hallituksen jäsenkandidaatteja ja tuokaa kokoukseen ehdotuksia. Kokous on marraskuun 20.päivä!

Toiminta jatkuu!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS