Puheenjohtajalta 2019

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Uusi vuosi 2019 on alkanut uusine haasteineen, mennyt vuosi  tuoreena vielä mielessä.

Mennyt yhdistyksemme toimintavuosi jatkui vireänä pitkälle joulukuuhun. Joulukuun kohokohta oli museon järjestämä joulupuurotapahtuma. Museo kutsui yhdistyksemme jäsenet  NNKY:n jugendsaliin. Kutsu ei kaikunut kuuroille korville,  paikalle saapui yli kuusikymmentä joulumielistä museolaista ja Kartanon ystävää. Museon tutkija, sopraano  Sini Ojala lauloi joululauluja näyttelyamanuenssin, pianistin Ilkka Kuhasen säestyksellä. Tutkimuspäällikkö Hannu Takala toimi tilaisuuden isäntänä kiittäen museonystävien toimintaa vihjaten samalla että nyt jo alkaneelle vuodelle museolla on mietittynä varallemme toimintaa mm. Aleksi 10:ssä avattavassa Museokioskissa. Museon väen yhdessä suunnittelema lämminhenkinen jouluinen tapahtuma sai kaikki joulumielelle.  Yhdistyksemme kiittää lämpimästi museota.

Jos ette vielä ole kurkistaneet Tapahtumakalenteria 2019, kannattaa tehdä se jo nyt. Olemme näet alkaneet jo täyttää kalenteria. Täydennämme sitä jatkuvasti. Mainittakoon tässä muutama jo tiedossa oleva tapahtuma, jonka voitte painaa mieleenne.  

Tammikuun lopussa menemme Kokoelmakeskukseen Sari Kainulaisen kutsumana tutustumaan kokoelmatyöhön paikan päälle. Yhdistyksemme ”alajaosto” toimii apuna Kokoelmakeskuksessa tarpeen mukaan ja ”alajaosto” kuvailee meille työtään. Maaliskuussa käymme yhdessä tutustumassa Museokioskiin, jossa mekin voimme esitellä toimintaamme. Suunnitteilla on kevään aikana kertoa tarkemmin ainutlaatuisesta Historiallisen museon rakennuksesta, jonka kapteeni August Fellman rakennutti perheensä tarpeisiin. Erityisen kiinnostavaa on kuulla vähän enemmän rakennuksen suunnitelleesta arkkitehti Hjalmar Åbergistä.

Maaliskuussa pidetään Juha Lankisen muistoseminaari ja toukokuussa lähdemme Juhan jalanjäljissä Wiipuriin. Seminaari ja matka suunnitellaan museon ja Kartanon ystävien yhteistyönä.

Kotimaan retkiä on jäsenistöä kuunnellen suunnitteilla maaliskuussa Tampereelle, syyskuussa Tuusulanjärven kulttuurimaisemiin ja joulua ennen Sastamalaan.

Uudenkin hallituksen johtavana ajatuksena on kehitellä yhdistyksen jäsenten iloksi sopivan monipuolista ohjelmaa niin että jokainen löytäisi siitä itseään innostavia aktiviteetteja.

Mukavaa vuodenjatkoa, Kartanon ystävä!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS