Puheenjohtajalta 2019

Museokioski - näyteikkuna paraatipaikalla

 

Viimeksi tälle puheenjohtajan palstalle kirjoittaessani minulla ei ollut vielä aavistustakaan Museokioskista. Käsitekään ei ollut vielä ennättänyt Kartanon ystävien korviin.

 

Me Kartanon ystävät aloitimme uuden toimintavuoden hakien luontevaa paikkaa tapahtumillemme. Askarrutti se että tapahtumamme kyllä kiinnostaisivat mutta jos ne pidettäisiin paikassa, jonne on hankala päästä tai sinne pääsisi vain mutkien kautta, ei olisi varmaa pystyisimmekö palvelemaan jäseniämme heidän toivomallaan tavalla. No, tämä huoli osoittautui aiheettomaksi, kun hyytävän jäisenä pakkaspäivänä Kokoelmakeskukseen Sopenkorpeenkin oli saapunut yli kolmekymmentä henkeä! Yksi henkilö ei koskaan yrityksistään huolimatta löytänyt perille, kun jäi väärässä paikassa pois bussista, yksi ajoi ensin bussilla harhaan mutta sitkeili talvimyrskyssä paikalle. Sellaisia me museonystävät taidammekin olla!

 

Sitten avautui Museokioski 6.2.2019 klo 10!  Aivan keskellä kirkonkylää Aleksi 10:ssä lahtelaisille hyvin perinteikkäässä paikassa Kopin aulassa. Ei ihme ollenkaan, että Tapani Ripatin esitys avajaispäivänä keräsi "entisiä nuoria" lahtelaisia tunnelmoimaan paikalle runsain määrin. Yhtäkkiä me Kartanon ystävätkin olimme jo mukana  Museokioskin rivakasti alkaneessa toiminnassa. Aamusta alkaen olimme Ystävänpäivänä verkostoitumassa museon kanssa yhteistyötä tekevien yhdistysten kanssa. Paikalla oli mm. Punapaitojen Antero Veirto, oli Lahden hiihtoseuran senioreita, Päijät-Hämeen taidemuseon ystäväyhdistyksen edustajia ja me Kartanon ystävät. Ystävänpäiväkahvituksemme kutsuvieraille Vuoden ystäville ja museon edustajille pidettiin Museokioskissa iltapäivällä. Helmikuun kuukauden toivottummekin siirrettiin Mastolasta Museokioskille, jossa pidetään myös maaliskuunkin Kuukauden toivottu. Huomaatteko? Me ikään kuin lennosta sujahdimme luontevasti mukaan. Yhdistyksemme jäsentapahtumat pidetään aina, kun tarve ja mahdollisuus on, tässä museon uudessa tilassa. 

 

Museokioskin suosio on ollut valtava. Tämä muutto kaikkien vaiheiden jälkeen juuri tähän kohtaan, kun museoharrastus ja kiinnostus museoihin ylipäätään on kaiken aikaa lisääntymässä, on merkille pantava asia nimenomaan Lahdessa. Helmikuussa Kuukauden toivottu- tilaisuuden jälkeen minulle kerrottiin, että Museokioskissa oli siihen mennessä, 14 päivän aikana avajaisista lähtien (maanantaisin Museokioski on kiinni) käynyt 3000 vierailijaa. Huikea määrä!

 

Museokioski on paikka, johon voi poiketa hetkeksi vain olemaan, kysymään ja ihmettelemään. Seinillä on vaihtuvia Julistemuseon näyttelyitä, on museokauppaa, on kirjoja, joita voi tutkia rauhassa. Se on urbaani poikkeamispaikka. Ilahduttavaa että lahtelaiset ovat paikan näin avosylin ottaneet vastaan.

 

Me Kartanon ystävien hallituksessa mietimme, miten voisimme tehokkaammin käyttää Museokioskia kertoaksemme yhdistyksemme toiminnasta lahtelaisille. Asia on työn alla ja tulee esille maaliskuussa museon kanssa pitämässämme yhteispalaverissa. Museokioski on mahdollisuus myös meille.  Siinä tulemme tarvitsemaan teidän,  jäsentemme apua. 

 

PS. Poikkeapa Museokioskille, kävele pitkän tilan perälle, istahda siellä olevalle sohvalle ja katso Aleksin suuntaan. Iso ikkuna on kuin taulu alati vaihtuvine urbaaneine näkymineen. Ja rentoudu!

 

 

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS