Puheenjohtajalta 2019

Puolivuotiskausi yhdistyksen toiminnassa takana - uusi p...

Kesä 2019 on alkanut kertarysäyksellä. Hellelukemat ponnahtivat pilviin heti aurinkoisten säiden mukana. Puolivuotiskausi Lahden katyanon ystävien toiminnassa on mennä hurahtanut vauhdilla. Toimintaympäristömme on muuttunut oleellisesti, kun tapahtumiemme kiintopisteenä ei ole Historiallisen museon Kapteenin huone eli yhdistyksen Kafé Kartano- tila. Vaikka tapahtumia on ollut entiseen malliin, olemme kieltämättä vähän ihmeissämme.

 

Museokioskin toiminta on aktiivista, aika ajoin tapahtumien määrä tuntuu melkein yhtä läkähdyttävältä kuin kesän helle. Lahtelaisille mitä tutuin paikka. Sijainti on loistava. Hienoa toimintaa kahden museon suljettuna ollessa ja rohkaisevaa museoihin harvemmin uskaltautuvien houkuttelemiseksi. Museo on melkein sananmukaisesti tullut lahtelaisten luokse.

 

Lahden kartanon ystävät yhdistyksenä hakee kaiken aikaa vuoropuhelua jäsenistöön päin. Olemme virittelemässä, kuten jäsenkirjeessä jo kerroimme, yhdistyksen jäsenille helppoa kohtaamispaikkaa, johon voimme kerran kuukaudessa piipahtaa keskustelemaan ja kehittämään yhdistyksen toimintaa mahdollisimman vapaamuotoisesti. Paikalla olisi aina yhdistyksen hallitus mahdollisimman monen henkilön voimalla kertomassa yhdistyksen vireillä olevista matkoista, paikallisista tutustumiskohteista, museouutisista ym. Yhtenä ajatuksena mielessäni pyörii jäsenistömme osaamisen paremmin näkyviin nostaminen. Joukossamme on niin monenlaista tietoa ja taitoa, erityisosaamista esim. rakentamisesta, puutarhanhoidosta, lääketieteestä, biologiasta, historiasta, kuvaamataiteista, kirjoittamisesta, yliopistosta, koulumaailmasta, kaupanteosta, uskonnoista, matkoista, teatterista, sukututkimuksesta, urheilusta ym. Jäsenkuntamme on ammattitaustoiltaan, harrastuksiltaan ja kulttuuri-innostukseltaan uskomaton sekoitus henkistä pääomaa, josta aina matkoilla pääsee näkemään pieniä pilkahduksia. Yritetään kuukauden alun kantapöytätapaamisissa löytää keinoja houkutella jäsenistön taitoja yhteiseksi iloksemme.

 

Yhdistyksen jäsenrekisteri on päivitetty. Toissa vuonna jäsenmaksunsa viimeksi maksaneet on yhdistyksen sääntöjen mukaan poistettu rekisteristä. Heitä oli reilut kaksikymmentä. Uusien jäsenten innostaminen mukaan on meidän kaikkien, ei vain hallituksen tehtävä. Kertomalla ystäville yhdistyksen virkeästä, monipuolisesta toiminnasta voit sinäkin omalta osaltasi tehdä PR:ää museonystävien merkityksellisyydestä ei vain museotoiminnan kannalta vaan myös yksilön, jäsenen, mielen avartamiseksi. On niitä hullumpiakin harrastuksia!

 

Yhdistys vetäytyy heinäkuun ajaksi kesälomalle vietettyään sitä ennen Kesäisen illan yhdessä Äiteen ja hänen kilpasiskojensa kanssa. Tulethan sinäkin mukaan. Sinua varten yhdistys toimii!

 

Toivotan kaikille jäsenillemme ja tätä lukeville kesäisen kaunista juhannusta ja rentouttavaa kesän aikaa!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS