Puheenjohtajalta 2019

Ajatukset jo tulevassa

 

Historiallisen museon purkuvaihe muuttumassa uuden rakentamiseksi

Lahden historiallisen museon remontin purkuvaihe on takanapäin ja rakentaminen edessäpäin. Ehdoton hyvä uutinen on esteellisyyden poistuminen museon kolmannenkin kerroksen osalta. Tähän astihan kolmas kerros on ollut mahdoton osalle museon kävijöistä ja niinhän ei julkisessa laitoksessa saisi olla. Mutta rakennuksen korjauksen yhteydessä rakennetaan hissi niin että sillä tavoittaa kaikki näyttelykerrokset.  Ja uusi Lahden perusnäyttelyhän on jo pitkään ollut rakentumassa samaan aikaan kartanorakennuksen rakentumisen kanssa. Perusnäyttelyä paikkakunnalla vierailevat kyselevät.

Matkat ja kuukausitapaamiset ja suunnitellut ideapalaverikahvittelut

Taidan toistaa itseäni, kun totean että yhdistyksemme toiminta kotimuseon kiinniollessa olisi ollut aika hapuilevaa, jollei yhdistyksemme vetovoimaisina toimintamuotoina olisi "käsityönä" rakentaen suunnitellut matkat ja retket ja samoin "käsityönä" toteutetut kuukausitapaamiset. Vapaamuotoisena ikäänkuin klubityyppisenä tapaamisena on vireillä Mariankadun perinteiseen Sinuhen kahvilaan sijoittuvat yhdistyksen jäsenten tapaamiset. Elokuussa otamme hallituksessa asian suunnittelupöydälle ja syyskuussa lähdemme kokeilemasan osana lahtelaisuutta toimien, tuleeko paikalle muita kuin  hallituksen jäseniä. Ideapalavereita kaipaamme. Museokioski on niin täynnä monenlaista kaupunkilaisille suunnattua näyttelyä ja tapahtumia, että sinne yhdistyksen on omien jäsenten vapaamuotoisia tapaamisia turha ujuttaa.

Uuden puheenjohtajan haku

Vetoan taas kerran uuden puheenjohtajan saamiseksi Lahden kartanon ystävät ry:lle. Historiallisen museon korjauksen aiheuttama ”kodittomuusvaihe” on hyvä kohta vaihtaa kapulaa ja sitten aloittaa jotain uutta. Helposti käy niin että kun vuodesta toiseen sama joukko jatkaa, toiminta jää junnaamaan paikoilleen. Olen ollut nyt vuodesta 2011 asti puheenjohtajana, mutta nyt ihan oikeasti  haluan vapauttaa voimavarani, joita vielä on jäljellä, muuhun toimintaan. Museotoiminta ja museonystävyys on yhdistyksen toiminnan aikana sitten vuoden 2011 kokenut innostuksen aallon. Museot kiinnostavat ja niitä on tullut matkailuvaltti. Lahdessa on hienoja museoita ja uutta tulossa! Lahden kartanon ystävät ry on museonystäväyhdistys, joka on ollut mukana paikallisessa ja maanlaajuisessa verkostoitumisessa, kannattamassa muitakin kuin omia hyviä ideoita. Yhdistyksen jäsenet ovat itse konkreettisesti olleet kotimuseossaan toteuttamassa toimintoja yhteistyössä museon ammattilaisten kanssa.

Uusi puheenjohtaja oitis hakuun!  Nyt on uusien tuulien aika. Hieno astuminen parrasvaloihin uusin suunnitelmin Historiallisen museon ja perusnäyttelyn avautuessa vuoden parin kuluessa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS