Puheenjohtajalta 2020

Päällimmäisenä mieleenjäänyttä vuodesta 2012 - entä v 20...

 

Vuosi 2012, toinen toimintavuosi ja samalla ensimmäinen täysi toimintavuosi, on sananmukaisesti lopussa. Vain viikko jäljellä tätä vuotta.

Päällimmäinen asia mielessäni on tekemisen meininki. On kuin olisimme hypänneet jo liikkeellä olevaan junaan, ja siitä sitä matkaa sitten onkiihtyvällä vauhdilla kolisteltu eteenpäin. Edellinen vuosi oli jo antanut vinkkejä siitä että ideoita ja tekemisen halua oli. Uusi hallitus kääri hihansa, vähän jaettiin vastuualueitakin niin että me viisi saisimme tehdä asioita jotka ovat ominta itseämme. 

Ehdottomasti päällimmäisin toteuttamamme hanke on Kafé Kartanon pyörittäminen Kartanon ystävien vapaaehtoisvoimin maaliskuusta marraskuuhun. On kiistämätön tosiasia että kahvila toi mukanaan leppoisuutta ja helppoutta piipahtaa museoon. Tarkoituksella teimme kahvilasta sosiaaliseen kanssakäymiseen yllyttävän paikan. Siinä jutellessamme opimme paljon ja hankimme Kartanosta tietoa, jota asiakkaamme meiltäkin kyselivät.

Toinen iso asia oli Kartanon ystävien lahjoittaman toimintahistorialaatan paljastustilaisuus syyskuussa Historiallisella museolla. Lahtelaisia ja kauempaakin tulevia entisiä Kartanon alakoulun, kauppakoulun ja -opiston oppilaita, hammashoitolassa asioineita ja siellä työskennelleitä oli koolla laattaa paljastettaessa toista sataa henkilöä. Kaikki kahvitettiin! Olemme tyytyväisiä että Kartanon toiminta esittäytyy laatan avulla tuleville sukupolvillekin.

Kolmas asia, joka on mainittava kun laatasta on puhe. Kartanon ystävät aloittivat Kartano kertoo- muisteloiden keruun. Haasttattelemalla meille jo ilmoittautuneet 38 henkilöä keräämme kokemuksia, silminnäkijähavaintoja aina 1920-luvulta saakka. Olimme varmaan ylioptimistisia kun kuvittelimme selviävämme haatattelu-urakasta maaliskuun loppuun mennessä.  Koossa on jo kymmenen toinen toistaan mielenkiintoisempaa muistoa.

Toistuvia alkavalla uudella toimintyakaudella jatkuvia projekteja on jo monta. Helmikuussa valitsemme paitsi Vuoden ystävän myös saamme ensimmäiset Wiebke Pandikovin suunnittelemat Kartano-korut valmiina nähtäväksemme. Muotit koruista Kartano-riipuksesta, Kartano-korupinssistä ja Kartano-solmioneulasta tehdään tammikuussa. Jännittävää.

Uusi hallitus pitää ensimmäisen kokouksensa 9.1. ja lähtee toteuttamaan eteen tulevia ja monia jo odottavia haasteita. Olemme saaneet mukaan miesnäkökulmaa, onhan hallituksessa ja varajäseninä kaikkiaan kolme miestä. Nyt eivät jäseniksi aikovatkaan ensimmäisenä kysy, onko Kartanon ystävissä yhtään miestä mukana. On siellä, jäsenistössä vaikka kuinka monta!

Isoimmat haasteet osuvat toukokuulle jolloin on valtakunnalinen museonystävätapaaminen Lahdessa ja Viipuri - mon amour-näyttelyn yhteydessä avautuva Kartanon ystävien viikonloppukahvila.

Kiitos, jäsenistömme, että olemme monin tavoin saaneet vastakaikua teiltä. Olette osallistuneet järjestämiimme tapahtumiin. Vaikka kissa kiitoksella elää, olemme saaneet paljon kiitosta toiminnastamme. Se viitoittaa tietämme kohti uutta. Tästä on hyvä jatkaa!

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS