Viipurin perintö- kevätmatka Viipuriin 18.-19-5-2019

Viipurin perintö- kevätmatka Viipuriin Juha Lankisen jalanjäljissä 18.-19-5-2019 alkoi Lahden kauppatorin kupeesta Matkakeskuksen kautta kietäen kohti Lappeenrantaa. Aamuaurinko lupaili lämmintä päivää. 

Lappeenrannassa Etelä-Karjalan museossa dosentti Hannu Takalan opastuksella 40 hengen ryhmä tutustui Juha Lankisen suunnittelemaan Viipurin pienoismalliin. Siitä matka jatkui Imatran kautta rajalle ja sieltä kohti Antreaa, jossa Kirkonmäen kiviaidalle katettiin iltapäiväkahvit. Päivästä oli tullut jo helteinen. Mittari taisi näyttää 25 astetta.

Antreasta matkasimme kohti Viipuria ja tulimme kaupunkiin Papulan sillan kautta. Jukka Ruoti, Ruotibusin oiva kuljettajamme ajoi lyhyen kiertoajelun ja  Hannu Takala kuvaili vanhoja suomalaisrakennuksia.

Viipurissa illastimme  Ravintola Espilässä. Hotelli Vyborgista lähdimme aamupäivän tutustumiskierroksille. Vajaa 20 matkalaista lähti Hannu Takalan kaksituntiselle kaupunkikierrokselle ja reilut 20 henkeä lähti Viipurin Eremitaasiin.  Kolmas kohde olisi ollut Viipurin uusi sotamuseo mutta se oli jostain syystä kiinni.

Pyöreässä tornissa nautitun aterian jälkeenoli jo kiire Monrepos-puistoon, jossa asiantuntijana puutarhuri ja metsäagronomi Tatjana Zintsuk tulkki Tatjanan kanssa meitä odotti. Puisto oli myllätty, rakennusvaiheessa vähän joka puolella. Mutta suuren vaikutuksen puisto teki tällaisenaankin. Päärakennus odotti pressujen takana hirsikehikoksi riisuttuna entisöintiä. Ristiriitaisin aatoksin ryhmä kulki pitkin osin jo kunnostettuja käytäviä. Aurinko porotti ja väsyneet matkalaiset etsivät penkkejä levähtääkseen. Niitä ei ollut. Opastus ulottui aina Väinämöisen laulu-patsaalle saakka.

Monrepos mielessä lähdimme kohti Vaalimaan rajaa. Kahden päivän ja yhden yön monipuolista tietoa tulvillaan  ollut matka päätyi lähtöpisteeseen auringon edelleen lämpimästi  paistaessa  iltakahdeksalta.  Tyytyväiset matkalaiset  kiittelivät dosentti Takalaa hyvästä monipuolisesta opastuksesta.

KUVIA ON TULOSSA LISÄÄ....

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS