LAHDEN KARTANON YSTÄVÄT RY

LAHDEN KARTANON YSTÄVÄT RY ON ...


 

museonystäväyhdistys, joka perustettiin vuonna 2011 tukemaan Lahden historiallisen museon toimintaa ja edistämään museon tunnettuutta, kulttuurimyönteistä ilmapiiriä ja museoharrastusta Lahdessa ja Päijät-Hämeessä.

 

Ystäväpiirimme on karttunut tasaiseen tahtiin. Vuoden 2017 loppuun mennessä jäsenmäärä oli 208. Jäsenet ovat tuoneet mukanaan oman historiainnostuksensa, tietotaitonsa, kehittämisideansa ja halunsa osallistua toimintaan. Yhdistyksen jäsenetuna on vapaa pääsy Historiallisen museon näyttelyihin sekä kutsu kaikkien Lahden museoiden näyttelyiden avajaisiin. Lahden kartanon ystävät ry lähettää jäsenistölleen jäsen kirjeen sähköpostilla ja puhelimen tekstiviestillä sekä tarvittaessa kirjeenä. Jäsen kirjeessä tiedotetaan yhdistyksen järjestämistä tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista. Yhdistys järjestää jäsenistölleen edulliseen hintaan mielenkiintoisia tapahtumia, luento- ja jäsentilaisuuksia, retkiä ja matkoja.

Lahden kartano, yhdistyksemme "koti", rakennettiin 1897-1898 silloisen tilanomistajan, hovineuvos August Fellmanin ja hänen perheensä kodiksi. Arkkitehti Hjalmar Åbergin suunnittelemassa rakennuksessa on vaikutteita renessanssista ja gotiikasta. Lahden historiallisena museona rakennus on toiminut vuodesta 1968 lähtien.

PERUSNÄYTTELYT

Pienoismallisali
Multimediatoteutukset: Lahti vuonna 1939 ja Lahden kylä vuonna 1877. 

Klaus Holman muistokokoelma

Viipurin perintö Lahdessa

Asehuone - siviili- ja sotilasaseita
menneiltä vuosisadoilta nykypäivään.

Kafé Kartano

Kartanon ystävien vapaaehtoisvoimin ylläpitämä Kafé Kartano toimii tapahtumakahvilana. Se sijaitsee museon nk. Fellman-huoneessa, joka on rakennuksen ainoa täysin alkuperäiseen asuunsa entisöity huone.

Kartanon ystävien keräämät Kartanoon liittyvät muistelot julkaistiin Kartanon kertomaa -kirjan muodossa keväällä 2015.

Lahden kartanon ystävät ry on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka keräämät varat käytetään yhteistyössä  Historiallisen museon kanssa mielenkiinnon herättämiseen alueen menneisyyttä kohtaan.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lahden kartanon ystävät ry

Klikkaa:

Lahden museot

Kafé Kartanon seinältä Kartanon rakennuttaja kapteeni August Fellman puolisonsa Idan (o.s. Klärich) kanssa valvoo entisen kotinsa nykyisen Historiallisen museon elämänmenoa Museojohtaja Timo Simanainen avaamassa näyttelyä Historiallisella museolla

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Kaija Parikka | Vastaa 22.10.2016 09.23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

Jatta | Vastaa 21.05.2012 00.28

Ihastuttava harrastus. Seurasin kuvianne ja näin retkillänne aidon kiinnostuksen asiaan. Onnea työllenne! :)

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.11 | 18:50

Kaikki sivulla oleva koettu.

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS