Tulevia retkiä ja matkoja

Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa on peräti 101 Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen taiteteosta.
Jaamalan talo Sastamalassa

Jouluinen retki Sastamalaan sekä Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon su 8.12.2019

 

JOULURETKI SASTAMALAAN ON TÄYNNÄ!

 

Alustava matkaohjelma

 

Retken ”pohjana” on Sastamalan vanhat joulutalot -tapahtuma. Me tutustumme niistä kolmeen sekä lisäksi Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon.

 

klo 07.30     lähtö Marolankadun turistipysäkiltä kohti Sastamalaa, matkan varrella kahvi-                                  tauko

 

klo 11.00     Tyrvään Pyhän Olavin tuhopoltetussa ja jälleen rakennetussa kivikirkossa                   tutustuminen Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen upeisiin töihin. Niitä on                                       kaikkiaan 101. Huom. kirkossa ei ole lämmitystä.

 

klo 12.15-14.00 joululounas Vehmaan tilalla, joka on 1300-luvulta peräisin oleva, yhä                                       täysin toimiva maatila.

 

Klo 14.15-15.15 Vehmaan tilalta siirrymme Sastamalan keskustaan Bäckmanin talolle. Se                      oli 1920-luvulta alkaen apteekkarin asuin- ja liiketila. Vuodesta 2011 siellä                                   toimii Pukstaavi, Suomalaisen kirjan museo, jonka perusnäyttelyyn                                                      tutustumme.

 

Klo 15.30-16.30 Sokerina pohjalla on Jaamalan tila, joka on ollut saman suvun hallussa                        1500-luvulta saakka. Pääsemme sinne yksinoikeudella. Luvassa on                                                 kahvittelua ja yllätysohjelmaa.

 

n. klo 19      saapuminen Lahteen, matkan varrella noin puolen tunnin tauko.

 

Retken hinta on 80 euroa per jäsen, ei-jäsenten hinta  90 euroa. Hinta edellyttää 25 osallistujaa. Hintaan sisältyy bussikuljetukset Lehtimäen tilausbussilla, opastus Pyhän Olavin kirkossa, joululounas, sisäänpääsymaksu ja opastus Pukstaavissa sekä tarjoilu Jaamalan tilalla.

 

Ilmoittaudu Maisalle vaikka heti, ettet jää kyydistä (maisa.lappi@kolumbus.fi tai puh. 040-543 7129).

 

 

 

 

 

 

Tuusulanjärvi

Kulttuurikierros Tuusulanjärven rantamille la 14.9.2019

 TÄYNNÄ! EI ENÄÄ UUSIA ILMOITTAUTUMISIA!

 

Lähde mukaan tutustumaan Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön! Kohteinamme ovat Ainola, Ahola ja Halosenniemi.

Taiteilijayhteisö sai alkunsa, kun kirjailija Juhani Aho ja hänen puolisonsa taidemaalari Venny Soldan-Brofeldt perustivat Tuusulanjärven rannalle kotinsa.

Ainola puolestaan on Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperintöä.  Se oli Jean ja Aino Sibeliuksen sekä heidän perheensä koti 65 vuoden ajan.

Ruokailtuamme ravintola Tyynissä tutustumme vielä Haloseniemeen, taidemaalari Pekka Halosen kansallisromanttiseen ateljeekotiin. Museon erikoisnäyttelyt esittelevät hänen taidettaan yhdistäen sitä hänen aikalaistensa ja myöhempien aikakausien tuotantoon.

Kierroksen jälkeen juomme omakustanteisesti kahvit Vellikellossa, joka on vanha riihi vaihtuvine näyttelyineen.

Matkan hinta on 85 euroa per henkilö (ei-jäsenet 95,-). Siihen sisältyy opastukset ja sisäänpääsymaksut yllä mainituissa kohteissa, arkiruokalounas sekä Lehtimäen tilausajobussi koko matkan ajan. Matkan toteutuminen edellyttää 25 henkilöä. Retken kesto on klo 9-17. Ilmoittautumiset Maisalle, maisa.lappi@kolumbus.fi tai 040-543 7129.

MATKAOHJELMA TAMPERE 22.-23.3.2019

MATKAOHJELMA

pe 22.3.

klo 8.00 lähtö Marolankadun turistipysäkiltä, matkalla kahvitauko

klo 10.30-12.00 tampereenkiälinen kiarros

klo 12-13 ravintola Ohranjyvä, lounas

klo 13.15-14.15 Werstas, Vapauden museo ja Meirän kaupunki -näyttely

klo 14.45-15.45 Lenin-museo

klo 18.15 lähtö hotellilta teatteriin

klo 19.00 Tampereen Teatteri, Pakolaiset

 

la 23.3.

hotelliaamiainen omaan tahtiin

klo 10.30 lähtö hotellista (huom. matkatavarat mukaan)

klo 10.45 Taidemuseo, von Wrightin veljekset   TAI

klo 11.00 Sara Hildenin museo, Kiki Smith, Procession

12.30-14.00 lounastauko omakustanteisesti Tampereen kauppahallissa

klo 14.15 lähtö kohti Lahtea, kahvitauko matkalla

n. klo 16.45 saapuminen Lahteen

 

 

Verkatehdas kuva Visit Tampere/Laura Vanzo

Tampereen museo- ja teatterimatka 22.-23.3.2019

 

Matkan ohjelmaan kuuluu tampereenkiälinen kiarros, jonka aikana tutustumme mm. Pispalaan ja Amuriin, museokäynnit Werstaassa, Lenin-museossa sekä vaihtoehtoisesti joko Tampereen taidemuseossa (Veljekset von Wright -näyttely, joka oli hiljattain Ateneumissa) tai Sara Hildenin museossa (laaja amerikkalaisen Kiki Smithin Procession -retrospektiivi, joka tulee Tampereelle Münchenistä ja lähtee sieltä Wieniin), lounas ravintola Ohranjyvässä sekä vielä TTT:n kevään tapaus, Pakolaiset-näytelmä. Sen pääosissa nähdään Heikki Kinnunen ja Esko Roine. Näytelmä perustuu Johannes Linnankosken romaaniin.  Meillä on hienot paikat 6. ja 7. riveiltä. Yövymme Scandic Tampere Koskipuistossa.

Matkan hinta on 230 euroa/hlö (ei-jäsenille 250,-) jaetussa kahden hengen huoneessa (H1-lisä 40,-). Hinta edellyttää 20 osallistujaa. Matka tehdään Lehtimäen Liikenteen tilausajobussilla, joka on käytössämme koko matkan ajan.

Ilmoittautumiset Maisalle, maisa.lappi@kolumbus.fi tai 040-543 7129. Kerro samalla kumman museovaihtoehdon valitset, syntymäaikasi sekä haluatko yöpyä kahden vai yhden hengen huoneessa.

Noudatamme yhdistyksemme järjestämillä retkillä ja matkoilla Suomen Matkatoimistoalan liiton (SMAL) yleisiä seuramatkaehtoja. Ehdot löytyvät yhdistyksemme nettisivuilta.

VIIPURIN PERINTÖ- KEVÄTMATKA VIIPURIIN 18.-19.5.2019 ' - Juha Lankisen jalanjäljissä kulkien

Kuvassa Lappeenrannan pienoismallin suunnittelija yhdistyksemme jäsen ja Vuoden Ystävä Juha Lankinen esittelemässä pienoismallia v 2012

 

Lahden kartanon ystävät ry järjestää jatkona maaliskuiselle Viipurin perintö- seminaarille matkan Lappeenrannan ja Antrean kautta Viipuriin, jossa pääkohteena on Monrepos-puisto, mutta sitä ennen paljon muuta mielenkiintoista. Koko matkan ajan asiantuntevana oppaanamme on arkeologi, dosentti Hannu Takala. Bussissa kuulemme työnsä kautta pitkän linjan Venäjän tuntijan Pentti Hiltusen kertovan kokemuksistaan ”Matka Neuvostoliitosta Venäjälle”.

Matkanjohtajina toimivat Ulla Lilius ja Pentti Hiltunen.

Vastuullinen matkan järjestäjä on RuotiBus Ky.

  

MATKAOHJELMA

 Matkareitti: Lahti -Lappeenranta -Enso -Antrea -Viipuri  Vaalimaa -Lahti   

 

LAUANTAI 18.5.

- Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa tutustumme Juha Lankisen suunnittelemaan Viipurin pienoismalliin oppaan johdolla. Pienoismallissa Viipuri esittäytyy katsojalle 2. syyskuuta 1939 kello 10.30 asussaan. 

- Linnoituksen Kehruuhuoneessa nauttimamme lounaan jälkeen ajamme rajalle rajanylityspaikkana Imatra-Enso. Rajamuodollisuuksien jälkeen ajo Jääsken kautta Antreaan ja sieltä edelleen Viipuriin. Matkalla kuulemme historian lisäksi nähtävyyksistä ja Lankisten perheen kesänviettopaikasta Antreassa.

- Iltapäväkahvittelu piknikhengessä Antrean maisemissa.

- Viipuriin saavuttuamme teemme aluksi opastetun kiertoajelun kaupungissa, minkä jälkeen majoitumme hotelli Lepakkoon aivan keskustassa.

- Illallisen nautimme ravintola Espilässä

 

SUNNUNTAI 19.5.

- Hotelli Lepakon aamiaisen jälkeen teemme opastetun kävelykierroksen Viipurissa. Lisäksi on mahdollisuus Itsenäisesti tutustua esim. Viipurin Taidemuseoon tai Sotamuseoon. 

- Pyöreässä Tornissa tornissa nauttimamme lounaan jälkeen on vuorossa  opastettu kiertokävely Monrepos’n puistossa. Mainittakoon että Juha Lankinen oli kartanon ja puistoalueen kunnostamisen ja varainkeruun aloittaneen 1990 perustetun Pro Monrepos-yhdistyksen perustajajäsen.

- Monrepos-puistoon tutustumisen jälkeen ajamme rajalle Vaalimaalle ja edelleen Lahteen, jossa olemme iltasella.

 

MATKAN HINTA

Lahden kartanon ystävien jäsenille matkan hinta on 295 euroa ja ei-jäsenille eli 315 euroa.

- Hintaan sisältyy: Bussimatkat ReissuRuotin turistibussilla, majoitus 2 h/huoneessa aamiaisella, ryhmäviisumi, lounas Linnoituksen Kehruuhuoneella, päivällinen Viipurin Espilässä, lounas Viipurin Pyöreässä tornissa, piknik-päiväkahvit, sisäänpääsymaksu Etelä-Karjalan museoon sekä Monrepos´n puistoon, opastukset.

- Lisämaksusta, 18 euroa, majoitus 1 h:n huoneessa.

- Omalla viisumilla matkan hinnasta vähennetään 75 euroa.

ILMOITTAUTUMINEN

Ma 11.3.2019 mennessä sähköpostilla lahdenkartanonystavat@gmail.com tai puh. 040 84 797 24/Lilius.  

Samalla pyydämme maksamaan varausmaksun 100,00 € Lahden kartanon ystävien tilille

FI40 8115 0710 5441 44 (Danske Bank)

Nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja maininta omasta viisumista ovat tarpeen.

MATKAOHJELMAA TARKENNETAAN VIELÄ. PIDÄTÄMME OIKEUDEN MUUTOKSIIN. 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
02.02 | 12:12

Yritin vain sanoa että tuolla on kirjoitusvirhe.. siinä lukee että 3 PERÄSTÄ lentänyttä lasta.. luulen että tarkoitit pesästä

...
22.10 | 09:23

Terveisiä Nanna Salmelle Ruotsista Uppsalasta , Kaija

...
08.12 | 00:27

Hienoa, että saadaan museokortti Lahteenkin!

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS