Tulevia retkiä ja matkoja

10. loka, 2017
Jouluretki täynnä!
RETKI MALMGÅRDIN JOULUMARKKINOILLE JA STRÖMFORSIIN 9.12. ON TÄYNNÄ!

VOIT KYSYÄ MAHDOLLISIA PERUUTUSPAIKKOJA MAISALTA (maisa.lappi@kolumbus.fi tai 040-543 7129).
Malmgårdin joulumyyjäisissä on tunnelmaa.

VIRITTÄYTYMINEN JOULUTUNNELMAAN - RETKI MALMGÅRDIN KARTANON JOULUMYYJÄISIIN SEKÄ IDYLLISEEN STRÖMFORSIN RUUKKIIN LA 9.12.17

Strömforsin idyllinen ruukki on retkemme toinen kohde. Kuva Shasmine Bruce.

 

Kreivi Johan Creutzin isännöimän Malmgårdin linnan pihalla on suuret joulumyyjäiset. Niissä on yli 100 myyjää myymässä niin elintarvikkeita kuin käsitöitäkin. Lisäksi Kartanon puodista voi ostaa mm. luomujauhoja, hilloja sekä Malmgårdin panimon oluita. Ostosten lomassa voi kahvitella Kartanon kahvilassa tai nauttia glögiä. Linnaesittely ei joulumyyjäisten vuoksi ole valitettavasti mahdollista.

Malmgårdista siirrymme Strömforsin idylliselle ruukkialueelle. Nautimme ensin lounaan ravintola Ruukinmyllyssä, minkä jälkeen on vuorossa draamaopastus. Rautarouva Virginia af Forselles esittelee meille ruukin historiaa sanoin ja sävelin.

Retki alkaa aamuyhdeksältä ja päättyy noin kello 16.30. Retken hinta on 60 euroa/henkilö. Hintaan sisältyy bussikuljetus, runsas buffetlounas (salaattipöytä, pääruokana kala- ja lihavaihtoehdot sekä sekahedelmäsoppa kanelikermalla) ja Strömforsin draamaopastus.

Ilmoittautumiset vaikka heti Maisa Lapille, maisa.lappi@kolumbus.fi tai puh. 040-543 7129.

Retken voit maksaa vaikka heti mutta viimeistään 24.11.mennessä  Kartanon ystävien tilille FI40 8115 0710 5441 44.

Tervetuloa mukaan perinteiselle joulunalusretkellemme!

 

 

 

Päijät-Hämeen ilmailumuseo Vesivehmaa

SYYSRETKI 16.9.2017

http://itenet.fi/ite-taiteilijoita/enni-id/

LAHDEN KARTANON YSTÄVÄT RY 

SYYSRETKI 16.9.2017

Tämän vuotinen syysretki vie meidät tutustumaan omiin maakuntamuseoihimme unohtamatta muuta mukavaa oheisohjelmaa.

 

RETKIOHJELMA

 

Lähdemme Lahdesta Marolankadun turistipysäkiltä lauantaina 16.9.2017 klo 10.30.

Kulkuvälineemme on Lehtimäen liikenteen hyvin varustettu Comfort-bussi.

 

Ensimmäinen kohteemme on Vesivehmaalla sijaitseva Päijät-Hämeen Ilmailumuseo,

jossa on asiantuntijaopastus klo 11.00-12.00

Varsinaisen opastuksen lisäksi matkanjohtajamme Irja Taskinen kertoo, miten hänen henkilökohtainen historiansa liittyy v. 1940 sota-ajan tarpeita varten perustettuun lentokenttään. Kenttä toimii nykyisin alueen ilmailun keskuksena ja koulutuspaikkana. Päijät-Hämeen Ilmailumuseota ylläpitää Lahden Ilmasilta ry.

Huom!Museohallin eli hangaarin lämpötila onlähes sama kuin ulkona, jotenvaratkaa mukaan lämmintä päällepantavaa!

 

Vääksyn Majakkapaviljongin kabinetissa nautimme runsaasta noutopöytälounaasta klo 12.15-13.15.

 

Naivistitaiteilija Enni Idin mökille Padasjoen Kellosalmelle ajelemme heti lounaan jälkeen halki kauniiden maisemien. Siellä meille on varattu opastus.Aikaa jää piipahtaa myös pieneen putiikkiin. Klo 15.00 Comfort-bussimme lähtee kohti iltapäiväkahvipaikkaamme.

 

Iltapäiväkahvit juomme Vanhan Vääksyn Ranskalaisessa kyläkaupassa.

Kahvin kerasaamme nauttia isännän itse leipomaa ranskalaista omenapiirakkaa vaniljakastikkeen kera.

 

Naisten tunti – Ranskalaisen kyläkaupan yläkerta ja Lauran kauppa ym.

Kahvin jälkeen alkaa Naisten tunti n. klo 16 – 17. Kyläkaupan yläkerrassa on ISOT valikoimat vaatteita myytävänä! Vanhassa Vääksyssä on myös Lauran kauppa ja muutakin kiinnostavaa. Kotiinlähtö Vääksystä on noin klo 17.00.

 

Takaisin Lahdessa olemme klo 17.30.

 

TERVETULOA MUKAAN! 

Ilmoittautumiset matkanjohtaja Irja Taskiselle, puh. 040 7688 368 tai sähköpostilla irja.taskinen1@gmail.com. Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu 18.8.2017 mennessä.

Nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero ovat tarpeen.

Osallistumismaksu 60,00 €, suoritus Lahden kartanon ystävien tilille FI40 8115 0710 5441 44

Syysretki 16.9.2017, Ranskalainen kyläkauppa ja Lauran kauppa Vanhassa Vääksyssä

Uutta sekä vanhaa Tarton ja Viljandin matkalla

Lehtimäen Liikenteen uusi Premium-luksusbussi, Viron uusi kansallismuseo sekä paluumatkan Tallink MegaStar edustivat uutta matkaohjelmassamme. Vanhaa olivat viehättävät, entiset hansakaupungit Tartto ja Viljandi. Keväinen, aurinkoinen sää saatteli koko matkaamme. 

Perjantaina 5.5. aamuvarhaisella Lehtimäen Jarmo Talvitie jo odotteli ryhmäämme Marolankadun turistipysäkillä, kun keräännyimme kotikoloistamme vähäisten yöunien jälkeen bussin uumeniin. Premium-bussin nahkaiset ja leveät istuimet sulkivat meidät lämpimään syliinsä ja jalkatuen avulla saimme nostettua jalatkin mukavaan asentoon.

Eckerö Linen Finlandialla nautimme aamiaisen ja olimme Tallinnassa jo kello 11. Puolivälissä matkaamme pysähdyimme Napoleonleivos- tai sieni-vihannespiirakkakahveille Paidessa sijaitsevaan Pöhjakan kartanoon. Jotkut ottivat sen pihakeinussa vauhtia kevääseen.

Tartossa pääsimme bussilla aivan hotellin viereen. Hotelli Draakon sijaitsee Raatihuoneen torin laidalla. Sijainti oli kaikin puolin loistava, sillä illallispaikkaamme oli vain 50 metrin kävely. Ravintola Pierressä nautimme maukkaan illallisen ja meitä tuli tervehtimään Mihkel Tammaru, jonka kanssa Maisa oli sopinut tästä ruokailusta jo Matka-Messuilla. Mihkel kertoi, että heidän ravintolassaan oli kaksi vuotta sitten ruokaillut myös Ruotsin kruununprinsessa Victoria.

Lauantaina oli kiertoajelun ja -kävelyn vuoro Lea Asson opastuksella. Hiukan meitä jännitti Toomemäelle ajelu, kun sinne johtavan portin leveys oli vain 2,5 metriä. Mutta Premium selvitti kuin selvittikin portin naarmuuntumatta. Kiertoajelulla näimme laajan puutaloalueen, jossa talot olivat joko kauniisti kunnostettuja tai vielä sitä odottivat. Kohokohtana oli tutustuminen Eliel Saarisen suunnittelemaan Paavalin kirkkoon. Seurakunnan kirkkoherra, piispa Joel Luhamets esitteli sen meille sujuvalla suomenkielellä. Suomalaisarkkitehdit Merja Nieminen ja Kari Järvinen suunnittelivat kirkon kunnostustyöt yhdessä sisustusarkkitehti Markku Norsin kanssa. Katseen vangitsijana oli Kuutti Lavosen vaikuttava alttarityö. Kunnostustyöt valmistuivat vuonna 2015.

Kiertoajelun perään oli vuorossa tutustuminen Eesti Rahva Muuseumiin eli Viron uuteen kansallismuseoon. Virtaviivainen, hypermoderni museo monine vitriineineen ja kosketuspäätteineen kertoi Viron historiasta alkaen nykyajasta ja päättyen kiviaikaan. Museossa oli valtavasti väkeä tutustumassa uuteen Viron ylpeydenaiheeseen. Toinen näyttely Uralin kaiku kertoi kiinnostavasti suomalais-ugrilaisista kansoista.

Iltapäivällä oli vapaata aikaa. Moni aloitti sen kahvittelulla Wernerin kulttuurikahvilassa. Lauantaina oli Raatihuoneen torilla ja Küüni-kadun varrella kevätmarkkinat. 400 myyjää myivät käsitöitä, ruokaa, kasveja ja vaikka mitä meillekin kotiin viemisiksi.

Illallisella Gruusia Köökissä ei kaikki sujunut kuin Strömsössä, mutta Karkelan Liisa, Hiltusen Pentti ja Paanasen Jalo pelastivat ruuan ja juoman odottelumme yhteislaululla ja vitsien kerronnallaan. Jotkut jatkoivat illallisen jälkeen vielä Ruutikellariin iltaa viettämään.

Sunnuntaina pääsimme aamun aluksi tutustumaan Tartossa sijaitsevaan Karlovan kartanoon, sillä Viljandiin oppaaksemme lähtenyt Elina Aro asuu siellä. Tunnin ajomatkan aikana Viljandiin saimme runsaasti tietoa Virosta. Rempseällä, persoonallisella tavalla kertoen Elina johdatteli meidät Viljandissa ensin linnoituksen alueelle, missä meitä tervehtivät kukkivat keltavuokot. Pääsimme myös tutustumaan Kondasen naivistisen taiteen keskukseen. Kävelymatkan varrelle jäi myös puutaloalue. Kierros päättyi Café Armitaan, jossa kahvittelimme ennen Tallinnaan ajoa.

MegaStarilla useimmat nauttivat illallisensa ravintola Delightin buffet-ravintolassa ja ”sukelsivat” sen jälkeen peräti kaksikerroksiseen tax free -kauppaan.

Lahdessa halailimme hyvästejä ilta yhdeltätoista. ”Kartanon ystävien toistaiseksi paras matka”, totesi Ulla Lilius kiitospuheessaan matkan suunnitelleelle Matka-Maisalle

7. maalis, 2017
Tartossa on Alvar Aallon suunnittelema rakennus
Tähtveren kaupunginosassa on Alvar Aallon varhainen työ, funktionalismia edustava Villa Tammekann.
7. maalis, 2017
Viron presidentti Kersti Kaljulaid valtiovierailulla Suomessa
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005117085.html

Viron ja Suomen presidentit ylistivät hyviä välejä Helsingissä – Niinistö: Suhde on ”kaunis kuin veljellä ja siskolla”
Suomen ja Viron presidentit rauhoittelivat huolia Donald Trumpista ja Naton tulevaisuudesta. Presidentti Kersti Kaljulaid on ensimmäisellä valtiovierailulla Suomessa.
7. maalis, 2017
Viron presidentti Kersti Kaljulaid on kotoisin Tartosta
Tartossa vuonna 1969 syntynyt Kaljulaid on suorittanut yliopistossa tutkinnon pääaineenaan biologia sekä MBA-tutkinnon. Hänen vahvuutenaan on kuitenkin pidetty talousosaamista.
Hotelli Draakenin sijainti Tartossa Raatihuoneen torin varressa on keskeinen

Toukokuun 2017 kevätmatka Tarttoon ja Viljandiin

Viron uusi kansallismuseo on matkamme kenties mielenkiintoisin tutustumiskohde.

 

TARTTO JA VILJANDI 5.-7.5.2017 

Matka on loppuunmyyty.

Peruutuspaikkoja voi kysyä sihteeriltämme Johannekselta puhelimella 050-555 6656 tai kirjoittamalla yhdistyksen s-postiin lahdenkartanonystavat@gmail.com 

Säätila tänään 2.3.2017 Tartossa: + 3 astetta , pilvistä

 

 

LAHDEN KARTANON YSTÄVIEN KEVÄTMATKA

TARTTO JA VILJANDI 5.-7.5.2017 (perjantai-sunnuntai)

Lähde kanssamme Kartanon ystävien runsaasti ohjelmaa sisältävälle keväiselle matkalle Tarttoon ja Viljandiin!

Tuttuun tapaan Lehtimäen Liikenteen bussi on ”tukikohtamme” koko matkan ajan. Matkalle lähdetään varhain perjantai-iltana. Laivamatka Tallinnaan taitetaan mennessä Eckerö Linen Finlandialla ja takaisin tullaan TallinkSiljan uudella Megastarilla.

Tartossa yövymme kaksi yötä Hotelli Draakonissa***- aivan vanhan kaupungin keskustassa, Raatihuoneen vieressä. Hotelli ei hohda uutuuttaan, mutta sijainti on loistava ja kaikissa huoneissa on oma suihku ja wc. Tuloiltana syömme yhteisen kolmen ruokalajin illallisen.

Lauantaina on Tartossa vuorossa 1,5 tunnin kaupunkikävely/bussikierros. Se päättyy uuteen Viron kansallismuseoon, jossa meillä on kahden tunnin opastus. Museon lippu on voimassa koko päivän, joten museoon voi jäädä halutessaan pidemmäksikin aikaa opastuksen jälkeen. Iltapäivä ja ilta on vapaata aikaa omille mielenkiinnon kohteille. Etsimme yhteisen illallispaikan (jos niin halutaan), jossa ruokailemme omia kukkaron nyörejä avaten.

Sunnuntaiaamuna meillä on ensin yllätysohjelmaa Tartossa, ennen kuin lähdemme kohti Viljandia. Viljandissa on ohjelmassa noin kahden tunnin kiertoajelu/kävely. Kahvittelemme Viljandissa ennen ajoa Tallinnaan. Suomenlahti ylitetään Megastarilla. Takaisin Lahdessa olemme myöhään sunnuntai-iltana.

Matkan hinta on 315,-. Siihen sisältyy laivamatkat, 2 yön yöpymiset 2-hengen huoneessa aamiaisineen, bussin käyttö koko matkan ajan, perjantain illallinen, suomenkieliset opastukset Tartossa ja Viljandissa sekä sisäänpääsymaksu Viron kansallismuseoon. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Vastuullinen matkanjärjestäjä Lehtimäen Matkat.

Lisämaksut:

-       1-hengen huone Draakonissa 100,-

-       meriaamiainen Finlandialla 14,-

-       päivällinen Megastarilla 25,-

Tarkemmat matkatiedot helmikuun jäsenkirjeessä. Olemme varanneet laiva- ja hotellikiintiöt 20 henkilölle. Joten ilmoittaudu pian, jos haluat päästä mukaan. Varauksen voit tehdä yhdistyksemme sihteerille Johannes Fröjdinille joko sähköpostilla lahdenkartanonystavat@gmail.com tai puhelimella 050-555 6656. Kerro nimesi lisäksi syntymäaikasi (laivayhtiöitä varten), haluatko varata laivaruokailuja sekä otatko perjantain illallisella kala- vai lihavaihtoehdon. Myös mahdolliset ruoka-allergiat olisi hyvä tietää etukäteen.

 

   

Katunäkymä Viljandista.

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.09 | 02:28

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a

...
27.07 | 08:48

Kiva nähdä!
http://www.raha247.fi/

...
12.06 | 14:37

Tarvitsetko lainan? Jos kyllä, ota yhteyttä sähköpostilla; vdaniels0007@gmail.com

...
02.02 | 13:08

Kiitos, Saara, tarkkasilmäisyydestäsi. Aika hassu kirjoituserhetys. Nyt se on korjattu. Hymyillen kirjoitan vastautani sinulle.

Terveisin
Ulla Lilius

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS